29. novembra 2018

Slávne fotografie: duchovia a prízraky, 5. časť

V histórii nadprirodzených javov sa okrem nespočetných príbehov a výpovedí svedkov často objavujú i rôzne dôkazy, ktoré tieto príbehy podporujú. Fotografií, ktoré zachytávajú paranormálne javy, je mnoho, no veľa z nich je falošných či upravených, čo často znižuje vierohodnosť týchto neznámych javov. Existujú však i také, ktoré sú stále považované za autentické a presviedčajú nás o tom, že "tam vonku" skutočne niečo je. Niečo, čo je stále za hranicami našej reality.

Prízraky McPike Mansion

Sídlo McPike Mansion v Illinois predstavuje historickú budovu, ktorá má za sebou už asi 150-ročnú históriu. Miestne legendy tvrdia, že vila je domovom celého zástupu duchov, vrátane samotnej rodiny McPikeovcov a ich služobníctva. Nasledujúca fotografia sa podarila skupine paranormálnych vyšetrovateľov, ktorí okrem nej tiež v dome nahrali neznáme hlasy. Vyzerá to celkom, ako keby sa prízrační obyvatelia domu divili, kto sa premáva po ich pozemku.


_____________________________________________

Dieťa pred Cosmopolitan Hotel

Istý návštevník hotela Cosmopolitan v San Diegu, ktorý má reputáciu strašidelného miesta, spravil dve podobné fotografie exteriéru budovy. Na jednej fotke sa však vľavo priamo pred vstupom objavila priesvitná detská postava, ktorá vraj na druhej nebola. V hoteli údajne straší viacero duchov, vrátane malého dievčaťa, ktoré rado vypína svetlá, či ducha nazvaného Červená pani. Je fotka skutočná, alebo sa jedná o fake?


                                    _____________________________________________

                                                           Najlepší psí kamaráti

Obrázok psa, ktorý sa aj posmrtne vrátil k svojmu najlepšiemu kamarátovi, sa objavil v časopise LIFE v roku 1939. Malý teriér trávil so svojím väčším spoločníkom mnoho dní, no keď nakoniec naposledy vydýchol, pripomenul sa o nejakú dobu na fotografii. Okrem veľkého psa je na fotografii jeho majiteľka, avšak nikto netušil, že jeho nebohý kamarát sa ukáže tiež. Je však možné, že ide len o optický klam, ale ktovie?


_____________________________________________

Žiak v opustenej škole

Jeden nemenovaný používateľ k tejto fotke napísal: "Žijem v malom horskom mestečku. Pred niekoľkými rokmi tam akurát búrali starú opustenú školu. Kamarát mojej mamy sa na miesto naposledy vybral a mobilom spravil niekoľko záberov. Na jednej fotografii sa však objavilo toto." Keďže však ide o nekvalitný obrázok a naviac, pochádza z mobilu, je možné, že ide len o nejakú aplikáciu na tvorbu "duchov" priamo na fotkách. Taktiež však môže ísť len o predmet, ktorý pripomína postavu, alebo o skutočného ducha dávno zabudnutého školáka.


_____________________________________________

Duch Pabla Escobara?

Kokaínový kráľ, ako sa dnes už svetoznámemu Escobarovi hovorilo, sa možno po rokoch znova okrem mnohých kníh a filmov pripomenul aj v prízračnej podobe. Istá žena túto fotografiu spravila pred jeho rezidenciou v meste Medellín, kde Escobar pôsobil. Ten však zomrel roku 1993 pri neslávne známej prestrelke, kedy sa odmietol vzdať. Na balkóne je vidieť zavalitú postavu, ktorou bol Escobar známy, a taktiež niečo ako fúzy, tak nie je v tomto prípade nič vylúčené.


_____________________________________________

Archívna fotografia s prekvapením

Jedna pani, ktorá si prechádzala fotografie z národného registra historických miest Minnesoty, narazila na tento obrázok, ktorý ju zaskočil. Fotka jedného staršieho domu s názvom Cedarhurst Mansion v Cottage Grove totiž skrýva prízračnú postavu. Dom bol postavený už v roku 1880 a dnes slúži ako miesto pre rôzne akcie. Objavil sa teda na fotke duch predošlého obyvateľa?


_____________________________________________

Čierny mních hradu Eynsfort

Hrad Eynsfort Castle patrí medzi historické miesta Anglicka, ktoré navštevuje mnoho turistov. Jednému z nich sa tam podarilo zachytiť niečo ako postavu mnícha v čiernom rúchu. Podľa neho sa v tom čase na mieste nenachádzal nikto, kto by bol v jeho zábere. O legende o mníchovi, ktorého sem-tam dodnes na mieste vidieť, sa turista dozvedel až neskôr. Je to však vskutku postava, alebo len diera v múre? 


_____________________________________________

Chloe, vraždiaca slúžka

Myrtles Plantation je sídlo, ktoré sa môže pýšiť označením "jedno z najstrašidelnejších miest v USA". Paranormálne javy sa tam rátajú na stovky. Jedna legenda hovorí o slúžke čiernej pleti, ktorá raz otrávila minimálne troch členov rodiny. Legenda má však chyby a Chloe vraj ani neexistovala. Jednou z mnohých podivných fotiek je však fotografia skupiny žien, za ktorými sa vo dverách objavuje tvár nápadne pripomínajúca ženu afroamerického pôvodu. Slúžka z minulosti, alebo podvod?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára