4. decembra 2018

Podivuhodný prípad Petera Williamsona

28. júla 1974 sa v anglickom panstve Somerset stala nadmieru podivná udalosť. Toho horúceho dňa sa rodina Williamsovcov rozhodla, že si na záhrade spraví barbecue. Všetko spočiatku prebiehalo v poriadku, až kým sa neprihnala prudká búrka, ktorá priniesla aj niečo nevysvetliteľné.

Rodina stále opekala a užívala si teplého odpoludnia, keď im plány odrazu prerušila búrka. Zdvihol sa vietor a na obzore sa objavili prvé blesky sprevádzané silným hrmením, z čoho sa ich pes naľakal a utiekol do neďalekých kríkov. Otec rodiny Peter Williamson sa za psom hneď pustil, aby ho čím skôr našiel a priniesol späť, keď sa odrazu silno zablýskalo a na mieste, kde Peter stál, bolo odrazu prázdno. Muž totiž v momente s bleskom zmizol z povrchu sveta. Rodina v panike hneď zavolala políciu, pričom jeho manželka Mary bola v takom šoku, že musela byť upokojená liekmi. Nasledovné pátranie istú dobu neprinieslo žiadne výsledky a vyzeralo to, že Peter je nadobro preč. Avšak to ešte nebol koniec zvláštneho príbehu.

O tri dni na to, okolo ôsmej ráno, bol Peter objavený v neďalekých kríkoch v bezvedomí. Jednou nohou pritom ležal priamo v malom rybníčku, a tak bol hneď prevezený do nemocnice, kde sa nakoniec prebral k životu. Tam príbeh naberá rôzne smery. Existujú totiž minimálne dve verzie toho, čo sa mu vraj prihodilo:

1. verzia spomína, že už v čase, keď bol nájdený v kríkoch, na sebe akési manchestrové nohavice, ktoré mu nepatrili. Neskôr si vraj spomenul, že po zásahu bleskom sa ocitol v malej nemocnici, ktorá bola len pár kilometrov neďaleko. V nej vraj panovalo akési neprirodzené, blikajúce osvetlenie. Staral sa tam oňho akýsi doktor Nugent, pričom iný muž, ktorý ležal vedľa, mu prepožičal spomínané nohavice – vraj preto, lebo jeho boli zničené bleskom. Peter sa údajne po zotavení do spomínanej nemocnice vybral a dokonca doktora našiel, no ten bol vraj teraz starší. Peter mu teda povedal, že ho nedávno liečil zo straty pamäte, čo však doktor zamietol s tým, že už dlhé roky nemal žiadneho takého pacienta.

2. verzia sa objavuje v knihe "The Labyrinth of Time: The Illusion of Past, Present and Future" od autora menom Anthony Peake. Tam sa zas spomína, že Peter si po zotavení na nič z tých troch dní nepamätal. Po svojom zážitku však začal mať sny, ktoré boli stále živšie. V nich sa vždy ocitá v akejsi neznámej záhrade a je celý mokrý. V zmätenom stave sa potom vyberá preč a túla sa po rôznych cestách. Nakoniec si ho však niekto všimne a vezme ho do nemocnice, kde na ňom robia testy. V jednom zo snov vraj steny nemocnice "svetielkujú" (paralela s prvou verziou). Keď sa potom jeho stav zlepší, personál ho vezme von do záhrad. Jedna cestička mu je však povedomá, kde sa sen náhle končí a on sa ocitá na mieste, kde ho nakoniec našli.

Nech je už pravdivá jedna či druhá verzia, obe sú vskutku bizarné. Ak sa veci skutočne stali tak, ako sa uvádza vyššie, aké je potom vysvetlenie pre túto príhodu? Dostal sa Peter na nejaký čas do inej dimenzie či do iného časového obdobia? Môže prvá verzia naznačovať, že sa Peter dostal do minulosti, kde sa oňho staral vtedy ešte mladý doktor Nugent? Jedna vec je však istá: Peter Williamson je šťastlivec, pretože sa zo svojho nadprirodzeného výletu dostal späť, čo sa však mnohým obetiam podobných anomálií v iných prípadoch už nikdy nepodarilo.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára