9. decembra 2018

Jednookí návštevníci v Harrah

Harrah je maličké mesto v štáte Washington, kde sa po krajine skôr potulujú tvory ako Bigfoot. V roku 1977 sa však v tomto mestečku odohralo stretnutie s vesmírnymi návštevníkmi, ktorí svojím podivným vzhľadom spôsobili 9-ročnému svedkovi minimálne pocit senzácie a značného údivu.

Harrah sa nachádza v okrese Yakima a počet obyvateľov tam nepresahuje ani číslo 600. 19. januára 1977 sa miestny chlapec, José Cantu, zobudil krátko po šiestej s úmyslom, že si ide sám spraviť raňajky. Keď stál v kuchyni a chystal si jedlo, cez okno odrazu na dvore zbadal tvora, ktorého opísal ako "malého mužíčka". Chlapec hneď bežal do spálne, kde spala jeho matka Martha. Snažil sa ju zobudiť, aby jej nezvyklú scénu ukázal, no tá bola príliš unavená na to, aby hneď vstala. Rečiam o malom humanoidovi taktiež neprikladala väčšiu váhu, čo však neskôr oľutovala. José však bol smelým dieťaťom, a tak sa rozhodol, že sa na vec pozrie sám.

Vyšiel teda von, kde naňho už čakal pohľad ako vystrihnutý z komiksov o mimozemšťanoch. Na dvore stáli dve bizarné bytosti zelenej farby, ktoré na výšku merali asi meter. Prvá vec, ktorú si José všimol, boli akési podporné stĺpy, ktoré mali tvory miesto nôh. Vyzeralo to dokonca, ako keby len sedeli v malých kreslách podobných barovým stoličkám, ktoré sa otáčali. Základne týchto "stoličiek" mali podľa chlapcovho nákresu akési kolieska alebo čosi podobné, čo im pravdepodobne slúžilo na pohyb po zemi. Na hlave mali bytosti dve anténky podobné tenkým hubám a vlasy, ktoré vyzerali "neupravene". Tvári dominovalo len jedno oko a nos podobný prasačiemu rypáku. Ich ruky zas vyzerali zakrpatene.

José, vyľakaný touto nepozemskou scénou, sa hneď radšej schoval za starú práčku, ktorá stála na dvore. Vtedy si taktiež všimol dva kovové stroje, v ktorých sa nachádzali ďalší malí kyklopovia s prasačími nosmi. Jeden stroj sedel na zemi na dvore, pričom druhý bol "zaparkovaný" rovno na streche domu. Chlapec tvrdil, že z vnútra strojov vyžarovalo silné svetlo a na boku sa nachádzali "rovné schody", čím zrejme myslel akési rampy pre vstup. Jedna z bytostí sa potom vydala k objektu na dvore. Vtedy sa otvorili dvere v tvare kríža a bytosť vyšla po rampe dnu. Keď sa dvere znovu zavreli, stroj sa vzniesol nad zem a "zmizol v oblaku dymu alebo pary".

Vtedy už malý svedok videl dosť, a tak bežal späť do domu, kde si to namieril priamo do spálne svojich rodičov. Tentokrát už svoju mamu zburcoval natoľko, že ju prinútil vstať. Pri kuchynskom stole jej potom celý svoj podivný zážitok vylíčil do najmenšieho detailu. Martha teda vyšla von, no na dvore už po mimozemšťanoch a ich strojoch nebolo ani stopy, a tak len Josého poslala do školy bez akéhokoľvek ďalšieho záujmu s tým, že šlo zrejme o nočnú moru alebo vtip. V škole však José okamžite svoj zážitok vylíčil školskej asistentke menom Diane Gomez. Tá jeho slová nebrala na ľahkú váhu, pretože vedela, že chlapec nepatrí medzi tých, ktorí by si len tak vymýšľali.

Krátko po desiatej doobeda sa teda Diane rozhodla, že s Josém a ďalšou asistentkou pôjdu naspäť na ich farmu, kde si jeho tvrdenia overia. Trio sa zvítalo s Josého mamou, pričom sa dohodli, že dvor preskúmajú. Na mieste, kde chlapec videl malé bytosti na podstavcoch, sa vskutku nachádzali dve menšie okrúhle priehlbiny v štrku. Okrem nich tiež našli ďalšie stopy v zemi, ktoré dokopy akoby tvorili skupinky. Trio sa potom vrátilo do školy, no Martha teraz bola zvedavá, a tak k sebe zavolala svoju susedku Irene Sanchez. Prekvapením hneď bolo, že Irene spolu s bratom videli zo svojho domu na zadnom dvore farmy jasný okrúhly odtlačok v zemi.

Obe ženy sa teda vybrali dozadu, kde sa v tráve nachádzal zvláštny tvar. Tráva v strede kruhu bola "zvírená" smerom nahor. Tieto stopy boli stále viditeľné, keď sa sa otec rodiny vrátil z práce. V takej malej komunite nebolo žiadnym prekvapením, že sa správy o podivnej návšteve a stopách na farme šírili rýchlosťou blesku. Na miesto na druhý deň prišiel strážnik z Indiánskej rezervácie menom William Vogel. Ten sa taktiež zaujímal o UFO a rodine potvrdil, že Hurrah a okolie je už po niekoľko dekád miestom výskytu neidentifikovaných objektov a podivných zmrzačení zvierat. Musel však sám uznať, že takýto bizarný príbeh ešte nepočul.

Chlapcovmu príbehu však Vogel veril. Na vlastné oči tiež videl stopy v zemi a kruhový vzor za domom. Požiadal tiež Josého, aby nakreslil to, čo videl, čím vznikol originálny skeč mimozemskej bytosti. V oblasti sa nejakú dobu predtým vraj vyskytovali jasné svetlá na oblohe, ktoré videli iní svedkovia. Do domu neskôr zavítal aj novinár Frances Story, ktorý celý prípad zdokumentoval. Mnohí miestni chlapcovmu príbehu neverili kvôli jeho veku a vskutku divokému opisu bytostí, no tí, ktorí s ním hovorili, boli nakoniec presvedčení jeho úprimnosťou a verili, že chlapec naozaj videl to, čo sa iným nepošťastilo.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára