18. januára 2019

Tragický osud Olivie Mabel

V roku 1994 polícia v Texase reagovala na tichý núdzový telefonát z domu istej Olivie Mabel. Olivia bola známa ako žena, ktorá žije sama, uzatvorená pred celou spoločnosťou a bez kontaktu s ostatnými ľuďmi. Keď sa však autority dostali do jej domu, našli niečo, čo ich vydesilo viac, ako čakali.

Mabelovci viacero rokov žili na tichom predmestí mesta Celina v Texase. Travis, Olivia a ich syn Aiden si žili spokojným životom až do roku 1990, kedy zasiahla krutá rana osudu. 7-ročný Aiden bol totiž toho roku nájdený v jazierku bez známok života. Oficiálnou príčinou smrti bolo nešťastné utopenie. Olivia sa po tejto rane následne zrútila a celý jej sociálny život bol v troskách. Prestala pracovať a vzťah s jej manželom skončil podobne, keď sa rok na to Mabelovci rozviedli. V roku 1991 zrejme Oliviu ľudia videli naposledy živú.

27. februára 1994 však polícia zaznamenala veľmi tichý, nezrozumiteľný telefonát z jej domu. Keď sa strážnici dostavili na miesto, mysleli si, že ide o opustený dom. Pozemok bol totiž v značnom štádiu zanedbania. Dovnútra teda museli preniknúť s použitím sily, pričom v dome to vyzeralo podobne. Vyzeralo to, že v dome nikto už dlhšie nebýva a vzduch dnu bol ťažký, zjavne bez dlhodobého vetrania. Pri prehliadke policajti našli Aidenovu izbu, ktorá bola bezchybne udržiavaná. Olivia bola nájdená v spálni vo svojej nočnej košeli a papučiach, ako sedí v hojdacom kresle a v rukách drží jednoduchú, zjavne ručne vyrobenú bábku. Bolo zjavné, že žena je mŕtva už niekoľko mesiacov.

Bizarné detaily sa však tam ešte len začínajú. Pred mŕtvou totiž v izbe stál primitívny oltár vyrobený z kufra a detskej posteľnej bielizne. Na ňom ležali Aidenove fotografie, kresby a listy, ktoré si spolu kedysi písali. Nechýbali ani hračky, kvety, sviečky a urna s chlapcovým popolom. Našiel sa aj odkaz, napísaný v neznámom jazyku, ktorý bol neskôr identifikovaný ako sanskirt, teda starodávny indický jazyk. Slovo v preklade znamenalo "konštruovať" alebo "stavať". Ani to však ešte nebolo najpodivnejšou vecou, ktorú autority na mieste našli.


V malom zápisníku bol nájdený iný tajomný odkaz, ktorý zodpovedal rukopisu Olivie. Dátum odkazu však zodpovedal presne dňu, kedy polícia obdržala hovor – 27. februára 1994. Olivia však zjavne bola toho dňa už dlhé týždne mŕtva. Kvôli autenticite ho treba uviesť v origináli: “My Aiden, I’m sorry. I’m so sorry. I should have never let it get like this. I’m leaving. I will not let you keep me you ViLE, EViL CREATURE. Mommy’s coming for you, Aiden, my sweet Aiden. Mommy loves you.”

Oficiálna správa uvádzala, že Olivia zrejme odkaz postdatovala a v skutočnosti ho napísala oveľa skôr. Odkiaľ však prišiel telefonát presne toho istého dňa? Faktom je, že strážnici v dome cítili akúsi neznámu prítomnosť a nevylučovali ani paranormálne vysvetlenia. Francesca Santiago bola jednou z prvých na mieste činu. Jej strýko sa kedysi venoval rôznym "okultným veciam", a tak prišla s jednou teóriou. Podľa jej slov oltár naznačoval, že Olivia si mohla duchovnými (či okultnými?) praktikami vytvoriť tulpu, myšlienkovú podobu svojho zosnulého syna. Tulpa je spájaná najmä s budhistickým učením, avšak v tomto prípade mohlo ísť o niečo zlovestnejšie.

Objavili sa dokonca historky o tom, že jej tulpa sa vymkla kontrole a dokonca že Oliviu zavraždila. V roku 2005 sa vlastník pozemku Christopher Hagen stále neúspešne pokúšal dom predať. Nakoniec sa rozhodol zavolať paranormálneho vyšetrovateľa z Austinu menom Drew Navarro. Podľa jeho vlastných slov: "Vyšetroval som stovky lokácií, no ani na jednej som necítil takú silnú energiu. Nemohol som dýchať, srdce mi bilo a energia sa neustále menila. Čokoľvek tam je, je to extrémne panovačné a veľmi nestále, skoro ako žiarlivé dieťa v záchvate hnevu. Domu a celému pozemku by sa mal každý vyhnúť. Je potrebný seriózny zákrok, pretože netuším, s čím tu máme dočinenia." Nie je teda prekvapením, že dom stále nikto nechce kúpiť a ľudia ostávajú vydesení, len čo vojdú dnu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára