26. januára 2019

Stretnutie mechanického druhu v Long Prairie

Kedysi podvečer, 23. októbra 1965, šiel 19-ročný rozhlasový hlásateľ James Townsend na svojom aute po ceste Highway 27 v americkom štáte Minnesota. Townsend sa práve nachádzal medzi mestami Little Falls a Long Prairie, keď odrazu na svojej rutinnej ceste narazil na niečo, čo malo otriasť jeho vierou. Priamo v strede ceste sa pred ním totiž nachádzala akási raketa, ktorá zrejme nebola ľudským výtvorom.

V momente, keď James odbočil na jednej zákrute len 4 míle od Long Prairie, pred jeho autom zrazu stál stroj podobný rakete. Na výšku meral asi 10 až 13 metrov a stál na troch "plutvách" či krídlach, ktoré sú pre rakety typické. Townsend sa však nad týmto zjavom nestihol čudovať. V tom momente sa rádio v jeho aute vyplo a motor zdochol, a tak musel nakoniec asi 7 metrov pred strojom dupnúť na brzdy. Jeho prvým nápadom bolo, že stroj svojím autom prevráti, aby teoreticky mal nejaký dôkaz. Auto však už nebol schopný naštartovať.

Townsend teda vystúpil, a odhodlaný raketu prevrátiť vlastnými rukami, sa vybral priamo k nej. Tento plán však už zrealizovať nestihol, pretože si všimol, že nie je sám. Spoza stroja odrazu vyšli tri robotické bytosti, nápadne pripomínajúce plechovky. Tieto malé stroje merali na výšku len niečo okolo 20 centimetrov, a tak vskutku vyzerali ako niečo priamo z regálov obchodu. Jediným rozdielom bolo, že bytosti kráčali na dvoch krátkych nohách, pričom tretiu vysunuli, keď sa zastavili. Podľa svedka bytosti "nemali žiadne oči, no aj tak som vedel, že sa na mňa pozerajú." Townsend odrazu nemal chuť ísť bližšie. Malí roboti sa zastavili medzi raketou a ním, a ostali stáť v hrobovom tichu.

Jamesovi pripadalo, že tento moment trvá celé veky. Po chvíli sa však "plechovky" znova dali do pohybu a vošli do svetla, ktoré svietilo na spodku ich stroja, na čo zmizli dovnútra. V tom momente sa ozval hlasný hukot a raketa sa vzniesla na oblohu. Keď sa svetlo na spodku zhaslo, Townsendovo auto odrazu znova samé naštartovalo a s tým sa ozvalo aj rádio. Po tomto zážitku svedok v rozrušení zašiel priamo za najbližším šerifom, kde svoj príbeh vyrozprával autoritám. Keď sa strážnici na miesto dostavili, našli na ceste iba akási olejové škvrny, no okrem toho nič iné. 

Jeho príbeh však podporili aj ostatní svedkovia. Viacerí farmári, lovci a dokonca aj šerif zo susedného okresu potvrdili, že tej noci videli na oblohe jasné svetlo, a niektorí konkrétne spomenuli "raketu", ktorá letela nad krajinou. Prípad bol spomenutý aj v známom spise o UFO Project Blue Book a zaoberali sa ním aj známi vyšetrovatelia ako John Keel či Dr. J. Allen Hynek. Townsend bol silne veriaci, a tak nemal dôvod vymýšľať si takýto príbeh. Ako sám vravel, bol si celkom istý, že sa jednalo o akýsi vesmírny stroj, a tri robotické bytosti vôbec nepripomínali nejaký známy druh z našej planéty, a celkovo ani nič, čo by sa dalo opísať ako živé tvory. Je teda možné, že Townsendov prípad môžeme rátať za blízke stretnutie s akýmsi mechanickým druhom. Ak sa teda nejednalo len o akési diaľkovo ovládané "sondy", ktoré mali na našej planéte nejakú konkrétnu misiu...


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára