6. októbra 2019

Legenda menom Huggin' Molly

Mesto Abbeville v Alabame je dodnes miestom podivnej legendy o mátohe, ktorá dostala familiárne meno Huggin' Molly (objímajúca Molly). Keď chceli matky dostať svoje deti načas domov, stačilo im vyrozprávať tento príbeh o žene v čiernom, ktorá na nich po zotmení striehne na uliciach a ktorá nepredstavuje bytosť z mäsa a kostí.

Táto mestská legenda je unikátna práve mestu Abbeville a podáva sa už po celé generácie. Miestny a zároveň zakladateľ reštaurácie Huggin' Molly's menom Jimmy Rane túto legendu využil naplno a do oblasti každoročne priťahuje mnoho turistov, kde im taktiež vyrozpráva príbeh o tomto fantómovi. Ako sám vraví: "Každý v Abbeville túto historku pozná. Ak vaši rodičia nechceli, aby ste vonku ostávali po tme, povedali vám, že vás dostane Huggin' Molly. A vy ste tomu verili."

Legenda tvrdí, že prízračná žena sa objavuje len po zotmení a vyložene deťom. Deti silne objíma a tiež im zakričí do ucha. Nie je však známe, že by takto deťom okrem poriadneho vydesenia ublížila, aj keď niektoré verzie spomínajú, že pár detí už takto stisla na smrť. Žena má mať na výšku asi 2 metre, nosí stále dlhé čierne šaty a na hlave má široký klobúk či kapucňu. Pôvodný príbeh hovorí o žene, ktorá prišla o svoje dieťa, a tak sa takýmto spôsobom potom vyrovnávala so žiaľom. Iná verzia zas spomína, že šlo o učiteľku na poľnohospodárskej škole, ktorá chcela deťom trochu nahnať strach a snažila sa ich takto na ulici udržiavať v bezpečí.

Príbeh znie len ako typická odstrašujúca historka pre neposlušné deti, no nájdu sa aj takí, ktorí prisahajú, že ich Huggin' Molly naozaj stretla a objala. Rane spomína, že otec jeho kamaráta z detstva ju ako chlapec raz stretol a zažil na vlastnej koži jej objatie. Iný príbeh, ktorý sa vraj udial, zahŕňal chlapca, ktorý sa neskoro večer vracal z domu svojho kamaráta. Počul však za sebou akési šušťanie, na čo zbadal vysokú postavu v dlhých šatách, ktorá stála v tieňoch mimo svetla lampy. Chlapec dlho nerozmýšľal a z miesta rýchlo odišiel. Celý čas sa však obzeral za seba, pričom videl, že postava ho prenasleduje a pomaly doháňa. 

Keď bol chlapec blízko svojho domu, dal sa do behu. Nakoniec dobehol dnu a zabuchol za sebou dvere. Keď sa potom pozrel von z okna, zbadal Huggin' Molly, ako pomaly kráča po chodníku a viac si ho nevšíma, zjavne v snahe nájsť ďalšie osamelé dieťa. Je teda tento prízrak skutočný a obchádza ulice Abbeville? Mesto dalo dokonca vystaviť tabuľu, na ktorej stojí, že ide o domov Huggin' Molly. Miestni sa teda určite nemusia báť, že turisti tak skoro o lokalitu prestanú mať záujem.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára