28. júna 2020

Chrlič v Houstone

Vesmírne stredisko pod záštitou NASA Johnson Space Center v Houstone sa v 80-tych rokoch minulého storočia stalo miestom zvláštneho pozorovania. Svedkom bol v tomto prípade pracovník Frank Shaw, ktorý v stredisku pracoval ako archivár. Jednej veternej noci v roku 1986 sa Shaw hneď po odchode z práce stretol s odstrašujúcou bytosťou, ktorú následne kvôli jej vzhľadu prirovnal ku klasickým chrličom.

Shaw toho dňa akurát skončil svoju pracovnú zmenu a chystal sa vyraziť domov za rodinou. Keď už pomaly nastupoval do svojho auta, ktoré bolo zaparkované pred budovou jeho pracoviska, náhodou sa obzrel a jeho zrak zamieril k streche strediska. To, čo však zbadal, ho okamžite zamrazilo. Na budove totiž sedela schúlená postava akejsi obludy, ktorá bola čierna a mala veľké krídla podobné netopierovi alebo skôr chrličom na strechách katedrál. Shaw ostal stáť na mieste a uvedomil si, že netvor ho pozorne sleduje. Zdalo sa mu dokonca, ako keby sa tvor vyžíval v jeho strachu, čo by mohlo naznačovať, že išlo o bytosť démonickej podstaty, no to však boli len úvahy o pôvode tvora.

Po krátkej chvíli, ktorá však svedkovi musela pripadať ako večnosť, zrazu netvor roztvoril krídla a odletel do tmavej noci v sprievode praskavých zvukov. Shaw sa nakoniec upokojil a došiel v poriadku domov. Jeho rodina si však všimla, že dorazil neskôr a bol zjavne niečím rozrušený. Keď im nakoniec vyrozprával, čo videl, jeho tvrdenia sa nestretli s pochopením. Ostatní členovia rodiny si mysleli, že si určite tvora pomýlil s nejakým známym zvieraťom, najskôr s nejakým väčším druhom vtáka, a tak potom radšej Shaw nikomu ďalšiemu o svojom stretnutí nehovoril.

Po nejakej dobe sa však osmelil a svoj zážitok vyrozprával svojmu kolegovi a nadriadenému. Jeho reakcia Franka však tentokrát prekvapila. Podľa slov jeho kolegu vraj nebol prvým, kto túto bytosť zazrel. V stredisku vraj už niekto vytvoril záznam o predošlom pozorovaní rovnakého bizarného tvora, s čím bola spojená aj smrť dvoch strážnych vlčiakov, ktoré boli nájdené v zmrzačenom stave na pôde Johnson Space Center. Shaw bol teda upokojený tým, že nebol jediným svedkov, a že nešlo len o jeho predstavivosť a zdravý rozum, ktorý mohol byť spochybnený.

Netrvalo však dlho a Franka doma navštívili neznámi muži, ktorí ho ohľadom jeho pozorovania vypočúvali. Shaw im teda povedal všetko, čo si z tej noci pamätal, a to ich zrejme uspokojilo. Ešte pred odchodom mu však rázne povedali, aby o tom už nikomu nehovoril. To vraj aj dodržal. Príbeh sa objavil až o mnoho rokov neskôr, kedy sa s ním paranormálnemu vyšetrovateľovi a spisovateľovi Nickovi Redfernovi v roku 2004 zdôverila dcéra Franka Shawa. Prečo však svedka navštívili neznámi muži a zakázali mu o svojom stretnutí hovoriť? Je možné, že tvor mal niečo spoločné s UFO a mužmi v čiernom, ktorí svedkov po podobných pozorovaniach UFO a iných javov varujú, aby boli ticho? Keďže išlo o zamestnanca NASA, je možné, že vláda chcela záležitosť len rýchlo ututlať. To značí, že zrejme nešlo o výmysel a v Houstone sa naozaj objavil tvor, ktorý nebol z tohto sveta.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára