28. júla 2020

"Nemožná" pokuta

V roku 2005 sa v meste Mesa v Arizone stala na prvý pohľad bežná príhoda, ktorá sa však rýchlo zvrtla na niečo nevysvetliteľné. Vyšiel o nej dokonca aj článok v novinách, kde ho reportéri označili za vtip. Všetko však naznačovalo, že o žiaden vtip nešlo.

Arizonské noviny "Phoenix New Times" brali príbeh na ľahkú váhu, no detaily toho, čo sa stalo 10. októbra 2005 na istej križovatke v meste Mesa, ostávajú nevysvetlené. V ten deň prešlo isté auto na červenú a bolo zachytené na kamere, ktorá bola na križovatke nainštalovaná. Policajné oddelenie v Mese následne vystavilo pokutový lístok spolu s fotografiou z miesta a zaslalo ho pokutovanému menom James Hamburg. Keď rodina list obdržala, ostala v šoku. James Hamburg bol totiž už 5 rokov mŕtvy. A komplikácie nekončili ani tam.

Na fotografii je v aute vidieť Jamesa spolu so svojou ženou Lorraine. V tom čase sa však 80-ročná Lorraine zotavovala doma z operácie srdca. Auto mala toho dňa taktiež k dispozícii manželka jej syna Stevena, ktorá však na fotografii úplne chýba. Všetkým teda bolo jasné, kde 10. októbra bol James, kde Lorraine a kde samotné auto. A tak bola táto fotografia doslova nemožná. Steven Hamburg sa teda na políciu vybral a objasnil, že pokutu zaplatiť nemôže, pretože jeho otec je mŕtvy a fotografia celkovo nedáva zmysel.

Autority sa teda na celú záležitosť potom pozreli bližšie a domnievali sa, že zrejme ide o nejakú staršiu fotku. Budovy a okolie však naznačovali, že sa jedná o súčasnosť. Faktom tiež bolo, že archivované pokuty sa do troch rokov zsrušili a zničili, a tak nie je možné, že išlo o Jamesa Hamburga, ktorý zomrel už pred 5 rokmi od toho dňa. Polícia teda dospela k záveru, že šlo o omyl a niekto musel v ten deň cestovať s Lorraine v aute – čím naznačovala, že rodina nevraví pravdu. Hamburgovci si však svojou výpoveďou boli istí, a tam sa celá záhada nemožnej pokuty aj končí.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára