2. augusta 2020

Legendárna Route 666

Mnohí ľudia by si pomysleli, že označovať niektoré miesta číslom diabla nebude najlepší nápad, no presne toto číslo dostala dnes už legendárna cesta 666 v USA. Išlo však pôvodne o šiestu vetvu cesty Route 66, a preto bola takto označená. Cesta má takmer 200 míľ a prechádza štátmi Colorado, New Mexico a Utah, a mnohí ju dodnes poznajú aj pod jej  prezývkou "Diablova diaľnica".

Legendy hovoria, že na tomto úseku cesty 66 sa hlavne vďaka jej označeniu začali rýchlo diať nadpozemské veci. Jedným z najčastejších príbehov je ten o mladom dievčati v bielych šatách. To sa vraj objavuje na tmavých úsekoch cesty uprostred noci, a keď vodiči vidia, že navôkol nie sú žiadne známky civilizácie, ponúknu jej pomoc. Dievča sa však hneď na to doslova svedkom vyparí pred očami, a tak je zjavné, že nejde o človeka. Niektorí duchovia cesty zájdu ešte ďalej a rovno vydeseným svedkom vstúpia do vozidiel. Nechýbajú ani správy o takzvaných "skinwalkers", ktorí predstavujú čarodejníkov z indiánskych kmeňov, ktorí podľa legiend vedia meniť svoj vzhľad na akékoľvek zviera. Tí sa vraj náhle objavujú pred autami v snahe spôsobiť nehodu, alebo tiež priamo na zadných sedadlách ich obetí.

Manžel spisovateľky Lindy Dunning mal údajne na ceste jednu takúto príhodu. Jednej noci, keď sa domov vracal po Route 666, si odrazu v temnote v diaľke všimol akési väčšie vozidlo. Nákladiak sa pritom rútil oproti nemu priamo po strede cesty a vyzeralo to, že je v plameňoch. Jeho rýchlosť bola podľa výpovede oveľa vyššia, akou bežne nákladné autá cestujú. Svedok teda radšej zastavil na krajnici a utiekol do púšte, až kým sa pekelný nákladiak neprehnal okolo a zmizol. Podľa Lindy, ktorá podobné javy skúmala, sa tiež cestou potuluje aj svorka prízračných pekelných psov. Tie vraj pravidelne napádajú autá a rozhryzú pneumatiky každému neopatrnému motoristovi, ktorý v noci na ceste zastaví.


"Klasické" miznúce prízraky ženských postáv sú doplnené aj minimálne o jeden prípad, kedy istý svedok zmizol na určitom úseku cesty a objavil sa o desiatky míľ ďalej, no nevedel si vôbec spomenúť, ako sa tam dostal. Okrem paranormálnych historiek sa však na ceste prirodzene udiali aj tragické nehody. V roku 2002 dostala istá žena za volantom infarkt a havarovala do protiidúceho nákladiaku. Pri tejto nehode zomreli 4 ľudia a jedno malé dieťa bolo vážne zranené. Tieto a iné incidenty nakoniec spôsobili nátlak spoločnosti, až boli úrady nútené cestu na rôznych miestach premenovať.

Oficiálne správy spomínali, že ľudia verili, že cesta je prekliata a vďaka jej označeniu je pod kontrolou samotného diabla. V Arizone teda cestu premenovali na Highway 191, v Utahu zas na New 491/Old 666. Správy však hovoria, že ani to nezabránilo ďalším bizarným a často nevysvetliteľným udalostiam. Linda Dunning stále varuje, že ľudia, ktorí sa na ceste ocitnú po zotmení, to robia na vlastné riziko. Odporúča teda nezastavovať v prípade neobvyklých javov, nebrať žiadnych stopárov a nezastavovať osamelým ženám v snahe pomôcť im. Route 666 dodnes ostáva jednou z najznámejších strašidelných ciest a je možné, že o podobných incidentoch budeme ešte počuť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára