9. augusta 2020

Incident v škole Ariel


V 90-tych rokoch sa v správach po celom svete objavili neobvyklé novinky z istej súkromnej školy menom Ariel School v Zimbabwe. Šokujúce na celej udalosti bolo, že najmenej 62 detí a študentov tvrdilo, že sa vtedy stretlo s UFO a bytosťami, ktoré prišli z jeho paluby. Toto stretnutie sa rýchlo dostalo do médií a rôznych dokumentov, a dodnes ostáva kontroverznou udalosťou.

Piatok 16. septembra 1994 sa na škole Ariel neďaleko mesta Harare začal spočiatku ako bežný deň. Okolo 10:15 dopolodnia sa skupina detí rôznych národností vo veku 5 až 12 rokov hrala na poli susediacom so školou, keď si niektorí z nich zrazu všimli "strieborné gule", ktoré sa vznášali na oblohe. Tieto objekty potom menili farbu na červenú a dokázali zmiznúť v záblesku svetla a objaviť sa na inom mieste. Objekty vraj podľa detí boli z kovu a onedlho sa z oblohy spustili smerom k škole popri stožiaroch vysokého napätia. Znepokojení svedkovia potom videli, ako sa jeden z objektov spustil ešte nižšie, až nakoniec zosadol na zem asi 100 metrov od nich.

Miesto, kde UFO pristálo, bolo vďaka hustému porastu pichľavých kríkov a jedovatým hadom a pavúkom pre deti nedostupné. Nebolo však oddelené žiadnym plotom, čo predsa deťom s ich zvedavosťou umožnilo priblížiť sa k neznámemu stroju. V tom momente však z UFO vyšla malá, asi meter vysoká postava v čiernom obleku. Jej šaty boli vraj tesné a leskli sa na slnku. Deti nekôr tvrdili, že bytosť mala "tenký krk a končatiny, úzku tvár a veľké oči v tvare rugbyovej lopty", a niektorí ešte pridali, že mala dlhé vlasy. Vyzeralo to, že mimozemšťan skúmal okolitý terén, a nevšímal si zväčšujúcu sa skupinku zvedavcov. Jeho pohyb deťom tiež pripomínal "chôdzu na mesiaci".

O malú chvíľu však z UFO vyšla druhá postava, zatiaľ čo prvá sa priblížila k svedkom. V tom momente už menšie deti začali panikáriť a utekať do budovy školy pre pomoc. Verili totiž, že bytosti predstavujú démonov menom "tokološi", ktorí vo folklóre predstavujú požieračov detí. Starší študenti však na mieste ostali, a vtedy si už prvá bytosť uvedomila, že ju sleduje mnoho očí, a tak doslova v momente zmizla. O pár sekúnd sa však znovu objavila za strojom a obe postavy len sledovali dav detí. 

Keď niektoré deti vbehli do školy, nemohli nájsť žiadneho učiteľa, pretože práve v tej dobe prebiehala schôdzka. Jediného dospelého, ktorým bola matka jedného zo žiakov, však deti svojimi rečami nepresvedčili. Žena si totiž myslela, že ide len o žartík, ktorý si deti vymysleli, aby ju nachytali. Starší študenti však medzitým stále vonku pozorovali nepozemskú scénu a neskôr tvrdili, že bytosti s nimi telepaticky komunikovali prostredníctvom ich výrazných očí. Jedno dievča pod prezývkou Elsa tvrdilo, že bytosti jej do pamäti vtedy vložili strašné obrazy o konci sveta a vymretí ľudstva, ktoré ju potom strašili po zvyšok dňa. Verila, že jej týmto chceli dať varovanie, aby ľudia zmenili svoje správanie voči vlastnej planéte.

Ďalší študent mal zo stretnutia podobné dojmy a touto cestou vraj obdržal správu, že ľudstvo a jeho technológie sa rýchlo vymykajú kontrole. Po týchto telepatických prorockých správach bytosť zmizla rovnako náhle ako predtým, a oválny objekt sa pomedzi stromy vzniesol veľkou rýchlosťou na oblohu a následne zmizol. Celý incident trval dokopy len asi 15 minút. Nejednalo sa však ani zďaleka o ojedinelý prípad, kedy mimozemské bytosti ľuďom zdelili apokalyptické správy o tom, aby sa ľudstvo zmenilo. Na celý prípad by sa možno zabudlo, no do hry vstúpila novinárka a výskumníčka UFO Cynthia Hind. Tá kontaktovala riaditeľa a presvedčila ho, aby detí vyzval k výpovediam a nákresom toho, čo vtedy videli. Deti vytvorili celkom 35 rôznych nákresov z miesta stretnutia. Všetky zobrazovali akýsi neznámy objekt a malé tmavé postavy.

Viacerí učitelia pritom verili, že žiaci vravia pravdu, keďže sa jednalo o vidiecke deti, ktoré často nemali prístup k televízii alebo správam o UFO. V Zimbabwe sa vtedy zhodou náhod nachádzal aj americký psychiater John Mack, ktorý na miesto prišiel a deti spovedal. Viaceré deti boli týmto zážitkom traumatizované a niektoré sa dokonca báli, že budú na posmech ostatným. Mack tvrdil, že ich výpovede sa v mnohom zhodovali, a tak nešlo o davovú hystériu alebo halucinácie. Bolo by tiež značne náročné vymyslieť si takýto príbeh a rozšíriť ho medzi 62 detí bez toho, aby nikto neodhalil jediné klamstvo. Incident sa následne objavil v správach po celom svete a vysielali ho rôzne televízie. Hovorilo sa o ňom dokonca ako o "Roswelli čierneho kontinentu", a tak sa niet čomu diviť, že dodnes predstavuje jedno z najpresvedčivejších stretnutí s mimozemskou civilizáciou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára