13. júna 2020

Strašidelný zábavný park Lake Shawnee

V oblasti Lake Shawnee v americkom štáte West Virginia leží miesto, ktoré stále láka turistov, a to nielen kvôli svojmu vzhľadu, ale aj strašidelným historkám. Ide o opustený zábavný park rovnakého názvu, ktorý bol v prevádzke do 60-tych rokov 20. storočia, no po viacerých nešťastných úmrtiach bol nakoniec zatvorený. Aj tieo udalosti nakoniec prispeli k negatívnej reputácii parku, pričom sa hovorí, že je rovno prekliaty.

 Park bol spustený do prevádzky v roku 1926 a fungoval po dobu 40 rokov, až kým ho majitelia nadobro nezavreli v roku 1966. Celkovo však nešlo o žiadnu ohromnú atrakciu plnú kolotočov a atrakcií, a jediné, čo je dodnes vidieť, sú hojdačky, ruské kolo a nejaké menšie kolotoče. Niektorí ľudia dnes veria, že miesto môže byť dokonca prekliate. Historické záznamy totiž dokazujú, že na pôde, kde park stojí, sa v polovici 18. storočia odohralo krvavé stretnutie. Miestni Indiáni z kmeňa Shawnee vraj zabili niekoľko detí prisťahovalcov. Osadníci sa pochopiteľne chceli pomstiť, a tak viacerých členov kmeňa taktiež vyvraždili. Nie je však jasné, či kmeň domorodcov skutočne vyprovokoval takéto násilie, no boje medzi prisťahovalcami a Indiánmi boli vtedy bežné.

V roku 1926 teda nakoniec podnikateľ menom C. T. Snidow na mieste postavil malý zábavný park. Ten bol populárny medzi miestnymi, a hlavne medzi rodinami baníkov. V tej dobe boli postavené aj menšie chatky, bazén či pretekárska dráha. Počas prevádzky však v parku podľa záznamov prišlo o život 6 ľudí. V 50-tych rokoch zomrelo malé dievča pri nehode, kedy donáškový nákladiak zacúval tak nešťastne, že vošiel do dráhy hojdačkovému kolotoču, ktorý doň vrazil. V bazéne sa taktiež pri inej príležitosti utopil malý chlapec. Tieto incidenty nakoniec spôsobili, že park postupne chátral, až bol v roku 1966 nadobro zatvorený.

V roku 1985 pozemok odkúpil jeho pôvodný zamestnanec menom White. Ten ho nakoniec zrenovoval a v roku 1987 na chvíľu znova otvoril. To však netrvalo dlho, keďže o rok na to sa na mieste našli pozostatky a artefakty po pôvodných kmeňoch. Odhalených bolo nakoniec celkovo 13 kostier, pričom išlo prevažne o deti. Od 80-tych rokov však park znova chátral, a v tomto stave ostal dodnes. Verí sa teda, že miesto obchádzajú nepokojné duše pôvodných obyvateľov a obetí nehôd.

Turisti môžu park navštíviť na ghost tour a presvedčiť sa o tom na vlastné oči. Niektorí svedkovia vraj videli malé dievča, ktoré sa objavuje na hojdačkách. Pri následnom dotyku je vraj na hojdačke cítiť teplo, ako keby tam naozaj niekto sedel. Hlásené boli aj kroky a hlasy v dobe, keď v parku nie sú žiadni návštevníci. Jeden svedok tvrdil, že bol raz dlhšie zamknutý v kabínke na predaj lístkov, aj keď kabínka nemala žiaden zámok. Park sa v roku 2002 dokonca objavil aj v seriáli "Scariest Places on Earth".




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára