2. júla 2021

Muž, ktorý vítal mimozemšťanov a zmizol

História je nepochybne plná podivínov a excentrických jedincov rôzneho druhu. Mnoho z nich po sebe zanechalo určitý odkaz, a niektorí dokonca aj nezodpovedané otázky. Jeden takýto človek, ktorý rozhodne nepatril medzi bežný ľud, sa raz vybral do púští Južnej Ameriky, aby tam postavil pristávaciu plochu pre UFO. Po úspešnom dokončení svojej úlohy sa však tento muž odrazu vyparil a nezanechal po sebe veľa stôp.

Werner Jaisli nie je síce verejne príliš známy a o jeho živote toho veľa nevieme, avšak dodnes sa mnohým pripomína svojím neobvyklým príbehom s nevyriešeným koncom. Čo však vieme je, že v roku 2008 mal Werner zážitok, ktorý mu zmenil život. Keď sa totiž vtedy presťahoval zo svojho rodného Švajčiarska do argentínskeho mesta Forte Alto, stalo sa niečo zvláštne. 24. novembra toho roku trávil Werner večer so svojím susedom Luisom, keď odrazu okolo polnoci vypadla elektrina. Všetko naraz stíchlo a muži pozorovali, ako sa nad riekou Calchaquí pohybujú dva svietiace objekty. Oba boli oválne a vyrobené z akéhosi lesklého kovu.

Objekty sa nakoniec dostali až k nim a vyslali na nich lúč ostrého svetla, ktoré im však aj napriek tomu nedráždilo oči. V tom momente dostal Werner telepaticky odkaz, kedy mu jasný hlas v hlave nariadil, aby postavil pristávaciu plochu pre tieto objekty pri dedine Cachi v odľahlej oblasti Salta v Argentíne. Tento hlas bol tak výrazný a presvedčivý, že Werner sa po tomto zážitku pustil do splnenia úlohy. Onedlho v Salte odkúpil pozemok, na ktorom začal po dobu viacerých rokov neúnavne stavať unikátnu stavbu. Nazval ju "ovnipuerto" a mala tvar 36-cípej hviezdy, s menšou uprostred a inými prídavnými obrazcami naokolo. Celá plocha bola postavená zo svetlých aj tmavších kameňov, ktoré Werner vlastnoručne usporiadal. 

Počas tej doby sa z neho stala miestny unikát, keďže sa ukazoval v rúchu podobnom druidom alebo svätcom a nechal si narásť dlhú bradu. Keď bol v roku 2012 ovnipuerto dokončený, stavba sa hneď stala atrackiou a bola viditeľná z diaľky a hlavne zo vzduchu. Netrvalo dlho a obrazec začali navštevovať zvedavci z celého sveta. Mnohí pritom tvrdili, že v jeho okolí vídali UFO a svetlá na oblohe, čo podporovalo aj Wernerove slová o jeho zážitku. V dobe, kedy sa Werner stával stále známejším, však prišlo to, čo niektorí zrejme aj čakali. Muž jedného dňa totiž zmizol bez stopy. 

Jeho sused Luis vraj o ničom netušil a Werner nikomu tiež nezmienil, že sa chystá cestovať, jednoducho bol odrazu preč. Autority po ňom istú dobu pátrali a prehľadali aj jeho dom, v ktorom však nič nechýbalo. To dalo samozrejme za vznik legende, že Werner sa nakoniec pridal k svojim vesmírnym priateľom po tom, čo splnil ich požiadavky. Niektorí však veria, že sa naschvál nenápadne vytratil a zrejme sa vrátil späť do Švajčiarska, kde chce ostať v anonymite. Ukázalo sa totiž, že v roku 2011 mal potýčku s políciou, keď sa zistilo, že turistom kradol peňaženky. Jeden svedok tvrdil, že Werner spomínal akúsi cestu do Bolívie, no to bola asi jediná stopa. Jaisliho už odvtedy nikto nevidel, avšak jeho ovnipuerto stále stojí na svojom mieste a svojou tajuplnou atmosférou priťahuje turistov aj nadšencov pre UFO a mimozemský život. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára