8. novembra 2021

Robot z Gateacre

Písalo sa 5. mája 1982, keď sa 13-ročné dievča menom Rose Robson-Hilbert vracalo domov z návštevy svojej kamarátky, ktorá bývala na ulici Woolton Hill Road v Liverpoole. Bolo už zhruba pol jedenástej večer a Rose práve šla ulicou Belle Vale Road vo štvrti Gateacre, keď si však na druhej strane cesty všimla ženu, ktorá vyzerala doslova ako z rozprávky. Tam sa však ešte len začali bizarné stretnutia s mechanickou bytosťou, ktorú neskôr videlo viacero svedkov.

Rose odrazu v jednej chvíli zbadala na chodníku oproti vysokú ženu, vzhľadom pripomínajúcu postavy z Disneyho rozprávok. Mala totiž dlhé zlaté vlasy, veľké oči a narúžované ústa, a trblietavé ružové šaty, ktoré siahali až po zem. Žena sa na Rose dívala a doslova ju v tichosti povzbudzovala, aby k nej pristúpila bližšie. Spočiatku bolo dievča obozretné, keďže ženu nikdy predtým nevidelo, avšak akonáhle sa jej pozrelo do očí, pocítilo zrazu neznáme nutkanie priblížiť sa k nej. Rose zalial náhly pocit pokoja a necítila sa vôbec v nebezpečí. Vydala sa teda krížom cez cestu k neznámej, ako keby kráčala vo sne. V tom istom momente však šťastnou náhodou ulicou Belle Vale Road cestoval aj otec Rose, ktorý sa práve vybral na svoju nočnú zmenu v továrni.

Zatrúbil na ňu teda hneď, ako ju zazrel. Tento zvuk dievča odrazu akoby priviedol späť do reality a hypnotické kúzlo vysokej ženy bolo v momente preč. Krásna neznáma však už na mieste stretnutia náhle vôbec nebola, a na zdesenie Rose na jej mieste odrazu stál takmer 3 metre vysoký tmavý "robot", ktorý ju stále lákal prísť bližšie. Neďaleko tejto mechanickej postavy, priamo na trávniku v parku Rose tiež zrazu zbadala okrúhle UFO, ktorého stred jasne svietil. Dievča teda prirodzene spanikárilo a dalo sa s krikom na útek, pričom za sebou ešte začulo ťažké kovové kroky robota, ktorý sa za ňou vybral.

Keď Rose dobehla domov otrasená týmto zážitkom, hneď o svojom stretnutí povedala svojej mame. Tá si však len myslela, že dievča videlo nejaký optický klam spôsobený tieňmi a jej strachom z osamelej nočnej prechádzky mestom. Veci sa však zmenili, keď domov došiel aj jej otec, ktorý im potvrdil, že si tiež v parku v tom istom čase všimol neprirodzené svetlo a akýsi objekt, z ktorého vychádzalo. Zaujímavou dohrou tohto zážitko tiež bolo, že Rose odrazu nadobro stratila svoju vadu zajakávania sa. Niekto taktiež nahlásil UFO, ktoré sa vznášalo nad neďalekým golfovým ihriskom Lee Park Golf Course.

V novembri toho istého roku, kedy sa už pravdepodobne na záležitosť celkovo zabudlo, sa však znova objavili hlásenia o "robotovi z Gateacre". Iní svedkovia znova údajne videli túto bytosť na rovnakom mieste, v okolí Belle Vale Road. Jeden vodič ho taktiež zbadal okolo polnoci pri základnej škole, keď prechádzal okolo. Špekulovalo sa, že robota zrejme postavili miestni študenti, ktorí sa toho roku vskutku podieľali na projektoch podobného typu. Ako by však niekto vysvetlil, akým spôsobom partia adolescentov dokáže postaviť 3-metrového robota (spolu s UFO?), ktorý dokonca dokáže meniť podobu a ovládať mysle svedkov, toho sme sa už bohužiaľ nedočkali.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára