14. novembra 2021

Močiarna obluda z Honey Island

Neďaleko mesta New Orleans v štáte Louisiana sa rozkladajú rozsiahle bažiny s názvom Honey Island Swamp a vraví sa, že väčšinu tohto územia nikdy ľudia nenavštívili. Mnohí taktiež tvrdia, že aj vďaka tomu sú močiare domovom zvláštneho tvora, ktorý sa pred zrakmi svedkov objavuje len sporadicky, a svojím vzhľadom vzbudzuje strach.

Prvé zdokumentované svedectvo o pozorovaní tvora pochádza z augusta 1963. Jedného dňa sa z bažín vrátili dvaja známi, Harlan Ford a Billy Mills, a obaja svorne vyrozprávali netypický príbeh. Muži sa do bažín vybrali na lov zveri, a keďže boli obaja skúsenými lovcami, poznali dobre miestnu faunu. Podľa ich správ však v jednej chvíli zbadali mohutného tvora, ktorý stál na zadných nohách nad zdochlinou diviaka. Táto podivná humanoidná obluda vraj diviakovi doslova rozpárala hrdlo, čo muži spozorovali na mŕtvom zvierati. Obaja tvora opísali ako dvojmetrového humanoida pokrytého sivou, špinavou srsťou, s dlhšími vlasmi na hlave. 

Už veľkosť tejto bytosti bola pre svedkov hrozivá, no keď zacítili jej odporný hnilobný zápach a zbadali jantárovo žlté oči, usúdili, že sa dlhšie nezdržia. Harlan neskôr tvrdil, že predtým v živote nevidel žiadne podobné zviera, a tvor naňho pôsobil ako "ohyzdný a vyzerajúci zlovestne, úplne ako z hororu". Po tom, čo sa obluda na mužov otočila a všimla si ich, utiekla hlbšie do močiarov, až sa im nakoniec stratila za stromami a hustým porastom. Harlanovi bolo jedno, či mu ľudia tento príbeh uveria, pretože si za ním neoblomne stál. Dodal ešte, že nohy tvora boli oproti masívnej hrudi a ramenám nepomerne tenké.

Správy o tomto pozorovaní sa okolím rozniesli veľmi rýchlo. Začali sa objavovať ďalší ľudia, ktorí tvrdili, že tento tvor bol občasne vídaný už po celé stáročia. Indiánske kmene, ktoré v oblasti žili,  tvora nazývali Letiche, a tvrdili, že ide o mäsožravú obludu podobnú človeku, ktorá prebýva na súši aj vo vode. Ich legendy tiež spomínajú, že tvor bol kedysi dieťaťom, ktoré vyrástlo medzi aligátormi hlboko v džungli. Podľa popisu sa teda mnohí domnievali, že ide o primátovi podobného tvora ako Bigfoot. Problém však nastal, kedy svedkovia našli údajné stopy tvora a spravili z nich odliatky. Tie sa totiž nepodobajú nájdeným stopám Bigfoota, a sú o dosť menšie (obr. dolu).

Iným významným svedkom bol aj lovec menom Ted Williams. Ten žil väčšinu života v močiaroch a pravidelne chytal menšiu zver. Tvrdil tiež, že obludu videl mnohokrát, a že ide v skutočnosti o viacero tvorov, nie iba jedného. Mohol ich tiež kedykoľvek podľa vlastných slov aj zastreliť, avšak nikdy to nespravil, keďže ho nikdy neohrozili. Častokrát ich tiež videl, ako preplávajú rieku a vychádzajú na druhom brehu. Pri jednej príležitosti vraj jeden tvor prešiel priamo popri ňom, keď sedel na brehu a lovil ryby. 

Vraví sa však, že sa Ted jedného dňa vybral na svojom člne hlboko do močiarov na lov pstruhov, avšak už nikdy sa nevrátil. Niektorí veria, že za jeho zmiznutie môže práve močiarny netvor, prípadne celý druh týchto bytostí. Miestni a kryptozoológovia stále veria, že sa bažinami minimálne jeden takýto tvor zakráda. Počas rokov sa objavili viaceré nejasné fotografie, ktoré vraj dokazujú jeho existenciu, a komusi sa raz dokonca podarilo aj natočiť "niečo", čo vzpriamene kráčalo v močiaroch, avšak kvalita filmu nie je príliš dobrá na posúdenie, či sa naozaj jedná o neznámeho tvora. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára