22. novembra 2018

Bosorkin strom

Podobná legenda, ktorá sa viaže k takzvanému "diablovmu stromu" v New Jersey, sa týkala aj iného stromu v obci Smithfield v štáte Rhode Island. Tento starý strom mal totiž oddávna zlovestnú povesť, a jeho lokácia priamo v strede križovatky taktiež prispela k viacerým tragickým nehodám, čo len pridalo jeho strašidelnej reputácii.

Na mieste, kde sa stretávajú cesty Log Road a Man School Road, ešte donedávna stál starý strom, ktorý však bol predmetom mnohých historiek. Názov "bosorkin strom" (witch tree) dostal zrejme kvôli lokácii, ktorá sa nachádzala neďaleko. Šlo o starý dom, ktorý vraj kedysi obývala čarodejnica. Miestni a aj zvedavci z okolia sa do tohto opusteného domu často po zotmení vydávali na prieskum. Niektorí svedkovia potom tvrdili, že keď sa v noci cestou vracali okolo stromu, videli pri ňom postavy detí. To, že šlo o prízraky, si uvedomili až keď sa auto priblížilo a deti náhle zmizli. Tí, ktorí sa na vec odvážili pozrieť zblízka, objavili len starý poškodený strom.

Opustený dom nakoniec vyhorel, avšak miestne legendy už boli na svete a tentokrát sa týkali samotného stromu. Teenageri si vymysleli hru, v ktorej strom figuroval. Trebalo ho vraj autom obísť trikrát (alebo trinásťkrát?) a pustiť sa dolu cestou. V tom momente by cestujúcich mal začať prenasledovať prízračný motorkár, ktorý rýchlo auto doženie, no následne zmizne. Je možné, že aj to nakoniec prispelo k viacerým nehodám, kedy do stromu vodiči narazili. Mnohí pritom aj prišli o život a kôra stromu po mnohých kolíziách pripomínala skôr snahy o jeho zrúbanie. Začalo sa teda povrávať, že sa na križovatke objavujú duchovia tých, ktorí kvôli stromu zomreli.

Strom však aj napriek svojmu neživému vzhľadu a častému poškodeniu v jari stále kvitol. Spomínané nehody a jeho nevhodná pozícia však nakoniec okres doviedli k tomu, že bol jedného dňa sťatý nadobro. Zvedavci tak nakoniec prišli o svoju strašidelnú "atrakciu", ktorá bola predmetom toľkých príbehov a legiend. Hovorí sa však, že na jeho mieste teraz stojí nový strom, ktorý je obkolesený ochrannou bariérou...


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára