4. júla 2020

Indrid Cold – záhadný škeriaci sa muž

Niektoré paranormálne prípady sú prepojené rôznymi detailami, aj napriek tomu, že sa prihodili rozličným svedkom na rôznych miestach. Istá bytosť, ktorá sa už objavila vo viacerých bizarných prípadoch, si hovorí Indrid Cold, no je známejšia skôr pod prezývkou Grinning man – škeriaci sa muž. A zjavenia tejto postavy sú podľa výpovedí svedkov nanajvýš podivné.

Prešlo už viac ako 50 rokov odkedy boli zaznamenané prvé stretnutia s týmto tajomným mužom, ktorý však podľa svedkov vôbec nepripomína bežného človeka z mäsa a kostí. Jeho zjavenie je prevažne spojené s výskytom UFO a niektorí vyšetrovatelia ho rovno radia k rovnako tajomným mužom v čiernom. Jedno je však isté: ľudia, ktorí s ním prišli do kontaktu, opisovali zlovestné pocity, ktoré v nich vyvolal, a to najmä vďaka jeho neprirodzene širokému úškrnu, ktorý je permanentne prítomný na jeho tvári. Je údajne tiež veľmi vysoký, takmer 2 metre, a má tiež malé vpadnuté oči.

Zrejme prvým zaznamenaným prípadom je stretnutie z 11. októbra 1966, kedy sa s touto bytosťou v New Jersey stretli dvaja chlapci. Marvin Munoz a James Yanchitis sa toho večera vracali domov z kina a nachádzali sa v odľahlej časti mesta na rohu pri ceste New Jersey Turnpike. James si však odrazu všimol zvláštnu postavu, ktorá stála za pletivovým plotom na druhej strane ulice. Obaja sa teda obzreli a zbadali vysokého muža, ktorý sa výrazne uškŕňal. Na sebe mal pritom akýsi tesný zelený oblek a vyzeralo to, že uprene sleduje dom oproti. Chvíľu si chlapcov nevšímal, no keď odrazu otočil hlavu a pozrel sa priamo ich smerom, obaja sa hneď dali na útek.

Je dobré spomenúť, že toho istého večera bolo v oblasti videné UFO, čo zaznamenal aj známy vyšetrovateľ a spisovateľ John Keel, ktorý mal potom s touto bytosťou bizarný kontakt. Ten aj oboch chlapcov osobitne vyspovedal, no obaja tvrdili to isté, čo značí, že si príbeh nevymysleli. Ani jeden z nich si však nespomínal na to, že by muž mal nejaké vlasy a dokonca ani nos. Jedinou výraznou črtou bol len jeho zlovestný úškrn. Toto bol však ešte len prvý zaznamenaný prípad pozorovania škeriaceho sa muža. Oveľa osobnejšie stretnutie s ním mal v novembri toho istého roku obchodník menom Woodrow Derenberger.

Derenberger sa jedného večera vracal na svojom aute domov, keď zrazu začul hluk podobný explózii. Hneď na to sa spoza neho vyrútilo iné vozidlo, ktoré ho predbehlo a následne spomalilo a zastavilo uprostred opustenej cesty. Svedok si však uvedomil, že sa vôbec nepozerá na žiadne auto. Objekt mal tvar úzkej cibule, so zúženými bokmi a hrubým stredom, a blokoval celú šírku cesty. Z bokom pritom šľahali plamene a vyzeralo to, že sa dokonca vznáša nad zemou. Následne sa na objekte otvorili dvere a von vyšla vysoká postava v lesklom zelenom obleku. Niekde sa spomína aj kockovaná košeľa, ktorú na sebe vraj neznámy mal. Spočiatku to vyzeralo, že ide o normálne muža.

Muž sa však neprirodzene uškŕňal a k Derenbergerovi odrazu prehovoril telepatickou cestou. Predstavil sa pod menom Indrid Cold a tvrdil o sebe, že je "vyhľadávačom". Počas tejto netypickej konverzácie sa Cold svedka spýtal, či vie niečo o výskyte UFO v okolí. Krátko na to sa s ním však rozlúčil so slovami: "Bolo mi potešením, pán Derenberger. Onedlho sa znova uvidíme." Následne sa Cold vrátil na palubu svojho objektu, ktorý potom odletel nahor a stratil sa na nočnej oblohe. Tým sa však podivné udalosti pre Woodrowa ešte vraj neskončili. Pri ďalších príležitostiach ho údajne Cold znova kontaktoval a údajne aj vzal so sebou na jeho domovskú planétu menom Lanulos.

Podľa jeho výpovedí boli na planéte ďalší podobní obyvatelia v pestrofarebných kostýmoch. Ich jazyk a písmo sa skôr podobali starovekým hieroglyfom či orientálnym znakom. Derenberger o svojich zážitkoch napísal aj knihu "Visitors from Lanulos". Vráťme sa však späť k samotnému škeriacemu sa mužovi. Netrvalo dlho a s bytosťou prišiel do kontaktu aj spomínaný John Keel, ktorý krátko na to začal vyšetrovať zjavenia Mothmana a iné bizarné javy v Point Pleasant. Tieto po sebe nasledujúce javy tiež Keela a iných viedli k tomu, že Mothman je so škeriacim sa mužom akosi prepojený a obaja zrejme spadajú do jedného univerza.

Keel totiž pri vyšetrovaní v Point Pleasant dostal telefonáty od tajomného muža, ktorý sa, ako inak, predstavil ako Indrid Cold. Keel od neho dostal tajomné varovanie, aby z Point Pleasant odišiel a nevracal sa, pretože sa stane niečo strašné. Ako je známe, udalosti v Point Pleasant neskôr vyústili do tragédie, pri ktorej pri zrútení mosta Silver Bridge zahynuli desiatky ľudí. Po týchto javoch a následnej katastrofe odrazu Mothman aj Indrid Cold kdesi zmizli. Mnohí preto tieto bytosti dodnes považujú za akýchsi zvestovateľov nešťastných udalostí.

Ani tam sa však výskyt škeriacej sa bytosti nekončí. Cold, alebo minimálne jemu podobný muž, sa objavil aj v Taliansku v roku 1979, a to v známom prípade Zanfretta. Strážnik Pier Zanfretta sa s ním stretol popri mnohých kontaktoch s UFO a obrovskými mimozemskými bytosťami, čo znova škeriaceho sa muža spája priamo s UFO. Prenesme sa však ešte do roku 1972, kedy sa vraj táto bytosť tentokrát objavila v Škótsku. Žena menom Mary McRae sa s ňou stretla v dedine Dunkeld, kde vtedy bývala so svojím manželom Alanom.

Jednej noci však Mary vo svojom dome počula akési klikanie a zobudila sa na to, že sa nemôže pohnúť. Zvuky sa stupňovali a Mary sa zdalo, že ju niekto sleduje. Za oknom ich spálne sa odrazu na jej zdesenie objavila vyškerená tvár a malé oči, ktoré patrili neznámemu mužovi. Jej paralyzované telo sa potom vznieslo do vzduchu a mierilo k oknu, no Mary nemohla ani len vykríknuť. Hneď na to však omdlela a zobudila sa až ráno so silnou bolesťou hlavy. Tento zážitok ju potom mátal aj mnohé roky po spomínanej noci.

Existujú aj ďalšie zmienky o výskyte škeriaceho sa muža, a to prevažne pri prípadoch mimozemských únosov. Vzhľadom na zjavnú spojitosť sa teda odborníci a vyšetrovatelia dodnes domnievajú, že ide o mimozemšťana, alebo minimálne akéhosi agenta v službách mimozemšťanov či dokonca vlády. Nikto však tieto odhady stále nevie potvrdiť. Dodnes sa však objavujú svedkovia, ktorí tvrdia, že ich táto bytosť, ktorá sa často predstaví ako Indrid Cold, navštívila alebo kontaktovala. Zdá sa teda, že Cold ešte nadobro nezmizol, a ostáva otázne, či bude v budúcnosti znova spájaný s inými podivnými prípadmi.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára