8. marca 2013

Čierne helikoptéry

V máji roku 1994 sa v americkej Louisiane nad hlavou istého teenagera zrazu objavila čierna helikoptéra, ktorá ho prenasledovala asi 45 minút. Vydesený chlapec už nevládal ďalej bežať, a tak zastavil, na čo sa z helikoptéry spustila posádka a namierila naňho zbrane. Potom sa však vrátili späť a chlapca na jeho vlastné počudovanie nechali na pokoji.



O týždeň neskôr mali ľudia cestujúci neďaleko Washingtonu podobný zážitok, keď ich auto prenasledovala čierna helikoptéra. Nepodarilo sa im utiecť, a nakoniec boli svedkami toho, ako z helikoptéry po rebríku zliezli muži v čiernom, ktorí mali zbrane. Svedkovia však boli znova prekvapení, keď ich prenasledovatelia nechali len tak odísť.

Pojem "čierne helikoptéry" sa od 90. rokov neberie len ako typické vojenské vozidlo určené na rýchlu prepravu vzdušnou čiarou. Samozrejme, vo väčšine pozorovaní ide len o normálne vojenské cvičenia alebo zásahy, no dva vyššie spomenuté príklady dokazujú, že vláda má za lubom niekedy viac než len to. Dnes sa tieto neoznačené helikoptéry spájajú prevažne so znamením vojenskej konšpirácie a stroje sa často v danej oblasti objavujú po pozorovaní UFO (tak, ako to robia záhadní muži v čiernom), alebo po nájdení zmrzačených zvierat. Spadajú teda pod americkú vládu a dnes sa špekuluje sa o tom, že ich používajú hlavne tajní federálni agenti, hoci v 70. rokoch sa spájali hlavne s pozorovaniami UFO.

Konšpiračné teórie z roku 1990 vravia o tom, že stroje sú používané agentmi New World Order (NWO), ktorý chce pomocou centrálneho bankovníctva ovládnuť svetové vlády, priemysel a mediálne organizácie. Americká vláda v skutočnosti používa mnoho helikoptér, ktoré sú zafarbené na tmavohnedo alebo olivovo, a svedkom môžu z diaľky pripadať ako čierne. Na druhej strane však stoja názory odborníkov, akým bol John Keel, ktorý tvrdil, že helikoptéry sú v podstate iba moderný mýtus reprezentujúci strach z vlády a jej technológií.


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára