28. augusta 2014

Dom démonov v Indiane

Na začiatku roku 2014 sa v médiách po svete objavili podivné správy o dome, v ktorom sa vraj nachádza portál do samotného pekla. Jednalo sa o dom prostej američanky menom Latoya Ammons na ulici Carolina Street v meste Gary v Indiane. Slobodná matka, ktorá v dome bývala s tromi deťmi a matkou, bola presvedčená, že jej dom je zamorený viac ako 200 démonmi, ktorí sa jej rodinu snažia zničiť. Rodina počas vyšetrovania podstúpila mnoho policajných výsluchov, psychiatrických sedení a dokonca aj exorcizmy. Mnoho z týchto autorít, ktoré prípad vyšetrovali, neobvyklé tvrdenia rodiny iba potvrdzujú.

Ammonsovci spočiatku bývali v Indianapolise spoločne s matkou Latoye, no v roku 2010 sa rodina nešťastne rozhodla presťahovať sa do tichej štvrte mesta Gary v Indiane. Ulicu, na ktorej bývali, lemovali malé jednoposchodové domy, a nič nenaznačovalo, že s domom niečo nie je v poriadku. Počiatočný pokoj však netrval dlho. Počas chladného decembra 2010 rodinu začali obťažovať húfy múch, ktoré sa začali objavovať na verande domu. Matka Latoye, Rosa Campbell, spomína, ako museli muchy neustále zabíjať, no tie sa vždy znova vracali v ešte väčších počtoch. O polnoci bolo na schodoch v pivnici počuť kroky, na čo sa dvere do pivnice pomaly otvárali bez zjavnej príčiny. Uzamknutie dverí nič nevyriešilo a zvuky sa ozývali naďalej. Jednu noc sa Rosa zobudila na to, že v predsieni zbadala tieň, a keď miestnosť obzrela, našla na podlahe mokré stopy.

10. marca 2012 okolo druhej nadránom rodina smútila za blízkym, ktorý nedávno zomrel. Odrazu sa však z jednej izby ozval vydesený detský krik. Keď sa do izby dostala Rosa, zbadala svoju 12-ročnú vnučku, ako sa vznáša nad posteľou v bezvedomí, pričom ostatní z rodiny iba stáli okolo postele a v šoku celý výjav sledovali. Keď sa ostatní začali spoločne modliť, dievča pomaly kleslo späť na posteľ. Keď sa prebudila, nepamätala si však nič, čo sa udialo. Ammonsovci sa onedlho obrátili na miestnu cirkev, kde im poradili, aby deti natierali olivovým olejom a aby dom vysvätili bielidlom a amoniakom. Latoya s matkou neskôr tiež kontaktovali dvoch jasnovidcov, pričom obaja tvrdili, že ich dom je posadnutý viac ako 200 démonmi. Podľa ich inštrukcií potom Ammonsovci v pivnici (v ktorej sa údajne démoni zdržiavali) postavili oltár s bielym obrusom, sviečkami a figúrkami svätých, kde spoločne recitovali z biblie a modlili sa.

Nasledujúce tri dni po modlení v pivnici sa v dome nedialo nič. Štvrtého dňa sa však veci ešte zhoršili a diabolské sily sa zamerali na najslabších členov domácnosti – deti. Podľa výpovedí sa vraj pri posadnutí deťom menili oči, na tvárach sa im objavil zlovestný úsmev a ich hlasy sa nápadne prehlbovali. Latoya bola tiež z času načas posadnutá, pričom bezprostredne potom opisovala dlhé pocity slabosti a straty sebakontroly. Najmladší syn sa tiež často v šatníku zhováral s neviditeľným kamarátom. Starší, 9-ročný, zas ostatným rozprával, aký je to pocit byť zabitý. Dcéra Latoye zas pociťovala, akoby ju niekto škrtil, prihovárali sa k nej hlasy z neznáma a jedného dňa jej na hlavu odrazu spadlo záhlavie postele. Rodina začínala byť zúfalá.


Doktor Geoffrey Onyeukwu, rodinný doktor Ammonsových, sa o celom prípade čoskoro dozvedel, a i keď bol spočiatku skeptický, rozhodol sa rodinu navštíviť. Počas jeho návštevy sa deti správali zlostne a agresívne, nadávali mu a kričali naňho. Najmladšieho syna potom odrazu neviditeľná sila zdvihla zo zeme a hodila o stenu, na čo obaja chlapci stratili vedomie. Do domu sa následne dostavilo asi 8 policajtov, ktorí chlapcov vzali do nemocnice. K prípadu bolo následne povolané "DCS", oddelenie pre týranie detí. Vedúca Valerie Washington, ktorá prípad skúmala, sa za chlapcami do nemocnice vydala, no vtedy sa veci ešte zhoršili. Najmladší chlapec na ňu začal démonicky vrčať, prevracal očami a dokonca sa pokúsil zaškrtiť svojho staršieho brata. Keď Valerie znova chlapcov navštívila večer, mladší chlapec znova vrčal na svojho brata a odkázal mu, že "je čas zomrieť" a že ho zabije. Potom údajne začal kráčať dozadu, a to priamo po stene a po strope, čo sa udialo pred viacerými svedkami vrátane ošetrovateľov, ktorí tento bizarný jav potvrdili. Deti boli následne zverené do odbornej opatery a oddelené od rodiny.

Na radu reverenda Michaela Maginota sa rodina presťahovala do domu k príbuzným. Asi o týždeň na to ich "démonický dom" navštívila Valerie Washington spolu s tromi policajtmi. Charles Austin, veliteľ policajného zboru v Gary, bol spočiatku skeptický, no to sa onedlho zmenilo. Počas fotografovania domu sa na jednej fotografii na verande objavila hmlistá postava, aj napriek tomu, že v dome v tom čase nikto nebol. Neobvyklé javy sa potom obrátili na samotného Austina. Sedadlo v jeho aute sa začalo podivne triasť, dvere jeho garáže sa z nevysvetliteľných príčin nechceli otvoriť a podobne. Polícia teda verila, že rodina sa stala obeťou démonických síl, no psychiatri boli stále na pochybách a rodinu obviňovali z vymýšľania absurdných príbehov.

Reverend Maginot na členoch rodiny taktiež vykonal menšie exorcizmy, pri ktorých bola prítomná aj Samantha Ilic z DCS. To však bola zrejme chyba, keďže žena sa v krátkej dobe po exorcizmoch stala obeťou rôznych nehôd, pri ktorých utrpela popáleniny a zlomené kosti. Maginot ešte vykonal niekoľko exorcizmov, v angličtine i v latinčine, na čo podivné javy náhle prestali. Latoya sa presťahovala späť do Indianapolisu a deti jej boli v novembri 2012 navrátené. Prípad bol v médiách značne pretriasaný a dostal sa aj do pozornosti vedúceho člena skupiny Ghost Adventures, Zaka Bagansa, ktorý "démonický dom" odkúpil za 35 000 dolárov a plánoval v ňom pekelné javy vyšetrovať so svojím tímom. Bagans divákom prisľúbil, že vyšetrovanie z domu určite zverejní. Zatiaľ sme sa však nových správ o portáli do pekla nedočkali, a tak nám ostávajú len úvahy.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára