26. decembra 2017

Stretnutia s bizarnými humanoidmi

Pozorovania humanoidných bytostí, ktoré však majú od ľudí ďaleko, sa väčšinou radia k prípadom UFO alebo medzi tvory z oblasti kryptozoológie. Niekedy však ľudia podľa vlastných tvrdení prídu do kontaktu ešte s niečím iným, niečím nadmieru bizarným, čo sa vymyká každému zdravému úsudku.

Jeden typ podivných prípadov pozorovania humanoidných bytostí pochádza z rôznych kútov USA, kde svedkovia opisovali "jeleních ľudí". Pozrime sa na prípad z Ohia, kde sa istý 14-ročný svedok jedného dňa pri hre v lesoch stretol s takouto bytosťou. Deti sa pri západe slnka hrali neďaleko chaty na skrývačku. Keď sa spomínaný chlapec vydal nájsť svojho bratranca, ktorý sa skryl niekde pomedzi stromy, netušil, s čím sa tam môže stretnúť. Chlapec zrazu začul praskanie konárov a keď sa otočil, zbadal niečo ako jeleňa, ktorý neprirodzeným spôsobom stál na zadných nohách. Zviera sa pustilo do behu veľkou rýchlosťou, pričom svedok zazrel "psie nohy". Strýko tohto chlapca mu po tejto príhode potvrdil, že na pozemku už viackrát videl neobvyklé veci.

V štáte Delaware sa v roku 1993 odohral prípad s podobnými znakmi. Svedok tejto udalosti mal v tom čase asi 8 rokov a bol na návšteve v dome svojich starých rodičov v zalesnenej oblasti neďaleko mesta Hockessin. Chlapec sa jedného dňa zobudil do slnečného rána, avšak keď pozrel smerom k oknu, zbadal siluetu jelenej hlavy s mohutnými parohami. V tom momente sa však "jeleň" postavil na zadné nohy a pripomínal skôr svalnatého človeka, po čom behom opustil pozemok domu. Tieto dva prípady niekto považuje za prehnanú predstavivosť detí alebo nejaký očný klam. Pozorovania jeleních bytostí však pokračujú aj do dnešnej doby a svedkov stále nie je málo, ako to bolo aj v prípade z roku 2012 v horách Wichita Mountains.

Kyle Heying bol v tú noc aj so svojím známym v lesoch, kde fotografovali nočnú oblohu. Okolo desiatej večer sa však stalo niečo podivné. Typické zvuky lesa a zvierat odrazu stíchli, na čo muži videli vystrašeného losa a stádo bizónov, ako pred niečím utekajú. Už to svedkom stačilo, aby si pobalili veci s plánom okamžite odísť. V neprirodzenom tichu však odrazu začuli kroky, ktoré sa k nim blížili vysokou trávou. V strachu pre istotu vytiahli svoje pušky a rýchlo nasadli do auta. Keď už odchádzali po lesnej ceste, pred autom sa im nečakane objavila podivná postava, na ktorú muži nikdy nezabudnú. Táto bytosť vraj mala hlavu losa, avšak ruky aj nohy podobné ľudským. Pozerala sa na nich výraznými tmavočervenými očami, čo oboch paralyzovalo strachom. 

Keď sa Heying bytosti chcel vyhnúť, tvor na auto útočne vyrazil, a tak muž radšej okamžite dupol na plyn. Po rýchlej jazde muži zastavili až o tri míle ďalej, kde sa z tohto stretnutia spamätávali. V tom momente muži začuli zvuk, pri ktorom im stuhla krv v žilách. Z diaľky sa totiž ozval škrekot, ktorý Heying prirovnal k výkriku Banshee, legendárneho tvora z írskeho folklóru, ktorý takýmto výkrikom oznamuje smrť. Potulujú sa naozaj Spojenými štátmi hybridy pripomínajúce jeleňov s ľudskými telami? Ako si však ukážeme, ani tieto prípady ešte nepatria medzi najpodivnejšie pozorovania neľudských humanoidných tvorov.

V roku 2012 sa pri Washington Park v Michigan City odohralo nadmieru zvláštne stretnutie, ktoré je ťažké kamkoľvek zaradiť. Svedkovia sa vtedy nachádzali v dome na pláži a okolo druhej nadránom vyšli von na cigaretu. Všimli si však svetlo baterky, ktoré preskúmavalo neďalekú trávu. To, čo sa však vo svetle zjavilo, nečakal nikto. V tráve na brehu odrazu všetci zbadali chudú skrčenú postavu, ktorá bola zjavne nahá a plížila sa porastom. Sivý humanoid mal podľa svedkov neprirodzene dlhé ruky aj nohy a zdalo sa, že v tráve niečo hľadá. Po pár sekundách tvor zmizol z dohľadu a svetlo baterky odrazu dopadlo priamo na udivených svedkov, čo ich ešte viac znervóznilo. Svetlo sa však stratilo rovnako náhle ako podivný tvor a toto pozorovanie ostalo nevysvetlené.

Nedávno, v auguste 2017, sa taktiež objavili podivné pozorovania na farme Boca Raton na Floride. Svedok jedného večera pri pohľade z okna na svojom pozemku zbadal niečo nadmieru neobvyklé, čo pokračovalo ďalšie dve noci. Pri dome sa totiž zjavil vysoký sivý humanoid, ktorý mu pripomínal postavičku menom "Gumby"(obr. vpravo). Tento tvor vyšiel z lesa, spravil pár krokov a vrátil sa späť. Podľa vlastných slov svedka: "Bol plochý, no jeho nohy sa ohýbali ako dve drevené dosky. Telo mal však neohybné a končatiny boli široké. Nasledujúceho dňa sa to objavilo znova, pričom som bol so svojimi rodičmi. Tí ho však nezbadali. Tretiu noc som to videl znova, pričom bývame v zaľudnenej oblasti, a tak je naozaj zvláštne vidieť niečo také na takom mieste."

Ak by však takéto prípady nezneli dosť podivne, na scénu prichádzajú skutočne bizarné pozorovania - stretnutia s tzv. "stick figures", teda paličkovými postavami. Týchto prípadov je vraj za posledné roky mnoho. Tieto postavy doslova vyzerajú ako niečo, čo nakreslilo dieťa. Majú dlhé tenké končatiny, sú úplne čierne bez akýchkoľvek rysov a väčšinou pôsobia 2D dojmom. Príbehy o nich sa objavujú minimálne od roku 2008 a pôsobia až neuveriteľne. Tieto postavy nemenia svoj rozmer a nezáleží, z akého uhlu sa na nich svedkovia pozerajú. Niektoré prípady zmieňujú zmenu tlaku v ovzduší, statickú elektrinu či pocit zloby v ich prítomnosti (podobne ako v prípadoch shadow people). Väčšina hlásení sa objavuje až v 21. storočí a má nádych mestských legiend, avšak existujú aj staršie prípady.


Muž menom Simon Howes sa s týmto javom stretol v roku 1982, kedy pracoval v nemocnici Warley Hospital v anglickom meste Brentwood. Pri ceste domov však jednej noci na pôde nemocnice zbadal paličkovú postavu, ktorá sa zakrádala pritlačená o stenu. Keď však bytosť svedka zbadala, zdvihla ruky vo vystrašenom geste a zmizla v najbližšom poraste. Howes tvrdil, že postava bola úplne tmavá a extrémne chudá, pričom mala okrúhlu hlavu. Aj napriek tomu, že sa tvor objavil priamo pod lampou, svedok nevidel žiadne črty tváre.

Iný prípad opisuje svedok menom Damien Castellione, ktorého sestra spolu s bratrancom podobnú postavu videli pri pohrebe svojej tety. Tenká postava vtedy údajne chodila priamo na drôtoch elektrického vedenia neďaleko miesta, kde sa konal pohreb. Deti túto bytosť sledovali niekoľko hodín, pričom ich rodičia tvrdili, že nevideli nič. So západom slnka sa však bytosť stratila z dohľadu. Stretnutia s paličkovými postavami sa väčšinou odohrávajú v tmavých uličkách a na osamelých cestách, a svedkovia často opisujú tie isté znaky. Na internete sa podobné príbehy objavujú hlavne na diskusných fórach a niektorí ľudia tvrdia, že majú aj fotografické dôkazy. Väčšina týchto "dôkazov" sú však zjavné podvrhy, a tak sa stále o tomto jave dodnes veľa nevie. Ide len o súčasný mýtus, ktorý naberá na intenzite pomocou podvodníkov, alebo sa vskutku jedná o novú záhadu, ktorá zatiaľ nemá žiadne vysvetlenie? 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára