25. marca 2018

Zabijak oviec z Potosí

Na jar roku 1968 sa v bolívijskej obci Potosí odohralo neobvyklé stretnutie s agresívnou mimozemskou bytosťou. Svedkyňou bola pastierka menom Valentina Flores, ktorá sa toho večera práve chystala nahnať svoje ovce a lamy späť do stajne. Plány jej však odrazu narušil votrelec, ktorý sa neštítil krvavého útoku na zvieratá a aj na ňu.

V jednej z ohrád si odrazu Valentina všimla malú postavu, ktorá sa skláňala nad jej ovcami. Nad bytosťou pritom videla akási sieť, ktorá bola vyrobená z materiálu podobnému plastu. Bolo zjavné, že bytosť napadla jej ovce, a tak žena neváhala a s krikom začala na útočníka hádzať kamene. V tom momente si stále myslela, že ide o zlodeja, ktorý však meral len niečo okolo 1,2 metra. Keď sa bytosť vzpriamila, Valentina si uvedomila, že sa pozerá na podivného humanoida, ktorý má na sebe jednoliatu kombinézu tmavej farby. Na hlave mal pritom helmu s tmavým sklom, čo žene zabránilo vidieť jeho tvár. Votrelec pritom držal akýsi podlhovastý nástroj s hákom na konci, pomocou ktorého ovciam rozrezával brucho a vyberal vnútornosti. Žena sa však hneď na to mala stať jeho novým terčom.

Humanoid sa Valentine postavil tvárou v tvár a rýchlymi pohybmi na ňu začal hádzať svoju zbraň, ktorou pred chvíľou mrzačil ovce. Predmet jej spôsobil len malé zranenia a škrabance, no na jej prekvapenie sa pri každom hode vrátil späť ako bumerang, priamo do rúk útočníka. Valentina naňho pritom neprestávala hádzať kamene a párkrát ho trafila celkom presne. Aj napriek tomu sa však zdalo, že to nemalo žiaden efekt. Bytosť sa potom stiahla k neznámemu predmetu na štyroch nohách, ktorý mal tvar krabice. Zdalo sa, že s týmto nástrojom manipuluje, na čo sa "sieť" odrazu v rýchlosti stiahla späť, priamo do útrob hranatého aparátu. 

Okamžite na to potom humanoid poskladal svoj prístroj a zo zeme zodvihol akúsi tašku, v ktorej sa teraz nachádzali ovčie vnútornosti. Tie potom strčil do svojho "ruksaku," ktorý mal pripevnený na chrbte. Na ešte väčší údiv pani Flores sa potom z ruksaku vysunuli nohy a bytosť sa vzniesla do vzduchu za sprievodu zvláštneho zvuku. Neznámy útočník potom zmizol za horizontom a nechal za sebou 34 mŕtvych oviec a jednu zmätenú svedkyňu. Jednalo sa o jeden z prvých prípadov zmrzačenia zvierat, pri ktorom bol mimozemský votrelec prichytený priamo pri čine? Prípad sa totiž odohral ešte pred väčšími vlnami zvieracích zmrzačení, známymi najmä z Južnej Ameriky. Farmári totiž často nájdu len mŕtvoly svojich zvierat, no po zabijakoch už nie je ani stopy. Tento prípad však môže byť ojedinelou výnimkou.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára