20. augusta 2018

Neobvyklé stretnutie na Loch Ness

Jedná sa snáď o najznámejšie jazero s najznámejšou legendou o oblude na svete. Keď sa povie Škótsko, väčšine ľudí medzi prvými vecami napadne práve Loch Ness. Toto miesto je však okrem prírodnej krásy a legendárnej príšere známe aj vďaka paranormálnej aktivite rôzneho druhu, vrátane pozorovaní UFO, mužov v čiernom, a niekedy aj čohosi, čo sa vymyká bežným legendám škótskych krajov.

Príbeh, ktorý predstavuje tie podivnejšie javy na Loch Ness, sa udial roku 2007 a svedkyňou bola v tomto prípade miestna žena menom Maxine. Tá sa jedného dňa so svojím psom prechádzala po kopcoch v okolí jazera, keď si v jednom momente všimla akejsi nízkej postavy. Maxine si spočiatku myslela, že ide o dieťa, čo však z diaľky nemohla s istotou povedať. Po pár desiatkach metrov však jej pes doslova zamrzol na mieste a žena si uvedomila, že sa vôbec nepozerá na ľudskú bytosť. Podľa jej popisu by sa mohlo jednať o typického "malého sivého" mužíka. Na pár sekúnd na seba obaja ostali pozerať v nemom úžase. Potom sa však stalo čosi vskutku nečakané.

Malá postava po chvíli roztiahla ruky, na čo sa vraj v momente zmenila na obrovskú sovu. Maxine tvrdila, že táto "sova" bola veľká asi ako dospelý človek. Tvor hneď na to vzlietol a pustil sa priamym letom rýchlo na protiľahlý breh, kde sa o chvíľu udivenej žene stratil z dohľadu. Celý zážitok bol tak o krátku chvíľu na konci. Ostalo však mnoho nezodpovedaných otázok. Maxine vraj nezažila žiaden "chýbajúci čas" ani únos do UFO, a tak sa tu paralela s mimozemským stretnutím zrejme končí. Samotná svedkyňa však prišla s vlastným vysvetlením.


Podľa nej je možné, že mimozemšťania majú schopnosť zamaskovať sa v prípade núdze, a to aj takým spôsobom, že sa zmenia na niečo známe, čo by ľuďom na Zemi nepripadalo neobvyklé. Je také niečo možné? Pri tejto hypotéze si totiž musíme položiť otázku: koľko nám známych tvorov, či už ide o mačku, psa či vtáka, je v skutočnosti len pozemským zvieraťom? Ak majú teoreticky mimozemské bytosti schopnosť zmeniť sa na ktorékoľvek zviera, bolo by nemožné odlíšiť ich od "originálu". Tým pádom vzniká myšlienka, že by nás takýmto spôsobom mohli kedykoľvek sledovať bez toho, aby sme to tušili.

Príbeh Maxine môže znieť nanajvýš výstredne a nepravdepodobne, no v histórii podivných stretnutí svojou povahou nejde o ojedinelý prípad. V knihe Mikea Clellanda s názvom "The Messengers" (s podtitulom "Owls, Synchronicity and The UFO Abductee") sa autor širšie venuje spojitosti UFO a zvierat, v tomto prípade práve sov. V knihe Clelland opisuje viaceré prípady unesených, kedy im boli namiesto spomienok na blízke stretnutie do pamäti vložené práve motívy sovy. Sovy boli vskutku symbolom tajomnosti a vystupovali v mnohých starých legendách a folklóre mnohých národov. Podobný detail sa napríklad objavoval aj v mysterióznom seriáli Twin Peaks, kde dokonca priamo zaznela hláška "the owls are not what they seem". A tak to možno v skutočnosti niekedy aj je.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára