26. októbra 2018

Vianočný stromček z vesmíru

Peru bolo odjakživa miestom plným tajomnej histórie a aj paranormálnej aktivity rôzneho druhu. Tak ako aj v iných štátoch Južnej Ameriky, výskyt UFO a podivných bytostí tam nie je príliš neobvyklý. A s niečím vskutku podivným sa na osamelej ceste v roku 1965 stretli dvaja nič netušiaci vodiči.

31. augusta 1965 zverejnili noviny "La Prensa" z Limy a zároveň aj "La Cronica" z Buenos Aires nanajvýš neobvyklé správy. Išlo o stretnutie dvoch nemenovaných mužov – neskôr identifikovaných ako Antonio Chavez Bedoya a Julio L. de Romana – s tvorom, ktorý sa dal opísať iba ako "vianočný stromček z iného sveta". Podľa informácii sa 29. augusta večer muži nachádzali na panamerickej magistrále na juhu Peru, necelých 20 kilometrov od mesta Arequipa. Ich jazda na osamelej ceste prebiehala rutinne, až kým sa priamo v strede cesty neobjavil objekt, ktorému sa vodič len tak-tak dokázal vyhnúť. Muži teda zastavili, aby sa na vec pozreli bližšie. Obaja neskôr opísali, že šlo o "zvláštneho tvora, Marťana", ktorý "pripomínal krík".

Svedkovia dodali, že drevnatý tvor mal na výšku približne 80 centimetrov a miesto hlavy mal jediné oko zlatistej farby (zrejme vďaka odlesku svetla). Okolo tela sa mu vinuli zlaté a strieborné pásy, ktoré pripomínali ozdobnú stuhu. Počiatočný dojem, že bytosť má len jedno oko zmizol po tom, čo muži zbadali mnoho ďalších menších "očí", ktoré boli rozmiestnené po celom povrchu tela a taktiež svietili na zlato. Niet sa čomu diviť, že Bedoya aj Romana tvora prirovnali k trblietavému vianočnému stromčeku. A že prišiel zrejme z vesmíru bolo zjavné, keď sa len o pár sekúnd na to nad ich autom objavil lietajúci stroj oválneho tvaru. Zaujímavým faktom je, že podobný stroj videli ďalší svedkovia o niekoľko kilometrov ďalej, ako sa vnáša nízko nad zemou.

Problémom je, že tam sa správa o podivnom stretnutí náhle končí. Nie je teda jasné, čo nasledovalo potom, a či vôbec tvor nastúpil na palubu UFO a odletel späť odkiaľ prišiel. V tomto prípade však UFO zohráva istú rolu, a tak sa dá predpokladať, že šlo o stretnutie mimozemského druhu. Môžeme len špekulovať, že muži v istom štádiu šoku zrejme naskočili späť do svojho vozidla a z miesta rýchlo ušli. Jednalo sa však o vesmírnu bytosť, alebo sa tento "vianočný stromček" stal náhodným svedkom výskytu UFO spolu so zmätenými svedkami? Vyzerá to tak, že s podobnou bytosťou sa odvtedy nikto nestretol, a tak ťažko vyvodzovať nejaké závery.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára