2. novembra 2018

Teleportácie v Bahía Blanca

V roku 1959 sa v Argentíne odohral nezvyčajný prípad, ktorý sa nedá označiť nijak inak ako teleportáciou. Istý nemenovaný, no vážený obchodník sa toho dňa neznámym spôsobom dostal zo svojho auta na úplne iné miesto, ktoré bolo vzdialené na stovky kilometrov.

Presný dátum tejto udalosti nie je známy, no jeho obeťou sa stal istý dôležitý obchodník, ktorý práve cestoval z Buenos Aires. Jeho cesta však bola dlhá, a tak strávil jednu noc v hoteli v meste Bahía Blanca, odkiaľ plánoval na druhý deň pokračovať ďalej. Keď sa však odhlásil z hotela a nasadol do svojho auta, stalo sa niečo nadmieru zvláštne. Podľa jeho výpovede odrazu celé vozidlo obklopila podivná hustá hmla, kvôli ktorej odrazu ani nevidel okolie. Muž si nebol istý, no zdalo sa mu, že stratil vedomie. Isté bolo len to, že o chvíľu už stál kdesi na poli, v strede krajiny, ktorú nepoznával. Jeho auto, hotel ani celé mesto už neboli nikde v dohľade.

Zmätený muž teda došiel k ceste, keď si všimol, že sa k nemu blíži nákladiak. Začal naň teda mávať, a keď vodič zastavil, hneď ho požiadal, aby ho odviezol do Bahía Blanca. Šokovaný muž však od vodiča zistil, že sa nachádza blízko mesta Salta, ktoré je od Bahía Blanca vzdialené viac ako tisíc kilometrov. Krátky pohľad na hodinky však odhalil, že prešlo len niekoľko minút, odkedy sa muž odhlásil z hotela. Ako sa teda obeť tohto neobvyklého javu mohla dostať za takú krátku dobu tak ďaleko?

Vodič nakoniec obchodníka zviezol do najbližšieho mesta, kde muž svoj príbeh vyrozprával polícii v snahe nájsť svoje auto. Keď policajti následne volali do Bahía Blanca, recepčný v hoteli im potvrdil, že spomínaný pán práve odišiel z hotela. Keď mu nakoniec nadiktovali aj poznávaciu značku, pracovníci hotela našli auto zaparkované na parkovisku priamo pred budovou, pričom motor stále bežal a kľúče boli v zapaľovaní. Vnútri sa však nenachádzal nikto. Vysvetlenie pre túto nezvyčajnú teleportáciu sa nikdy nenašlo.

Ešte podivnejším faktom však je, že podobný incident sa v Bahía Blanca odohral znova v roku 1968. Doktor Gerado Vidal a jeho žena vtedy cestovali a nachádzali sa na kraji mesta. Obaja neskôr odprisahali, že ich auto znenazdajky obklopila hustá hmla, kvôli ktorej Vidal nedovidel ani na cestu. Obom svedkov taktiež pripadalo, že potom stratili vedomie. Keď sa prebrali, nachádzali sa niekde uprostred krajiny v Mexiku – vzdialenom tisíce kilometrov. Zistili taktiež, že od ich zážitku uplynuli už dva dni. V nádrži auta sa pritom stále nachádzalo dosť benzínu, a tak nemohli túto trasu absolvovať naraz bez toho, aby o tom vedeli. Podobne ako v prvom prípade sa však na ich zážitok nikdy nenašlo žiadne racionálne vysvetlenie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára