15. marca 2019

Robotické kvetiny v Dade

Kedysi v roku 1974 sa pracovníčka salónu krásy menom Evelyn Wendt zdôverila svetu so zážitkom, ktorý sa jej prihodil ako dieťaťu mnoho rokov predtým. Wendt kontaktovala denník The Weekday, ktorý následne jej príbeh uverejnil s popisom "Pani Evelyn Wendt si toto tajomstvo uchovala po dobu 50 rokov. V roku 1924 videla UFO a rozprávala sa s jeho posádkou."

Zvyšok článku potom obsahoval detaily jej príbehu, ktoré boli príliš presné na to, aby šlo len o výmysel. Keď sa vtedy ešte malá Evelyn hrala vonku na dvore pri škole St. Joseph School v meste Dade na Floride, všimla si odrazu vajcovitý objekt, ktorý pokojne sedel na zemi a svetielkoval. Predmet vydával také jasné svetlo, že Evelyn si musela zakryť oči. V tej chvíli jej nebolo jasné, či na chvíľu neodpadla, no spomínala si na to, ako sa svetlo na chvíľu stlmilo a odhalilo oválny olovený predmet s jamkami. Bok objektu sa potom otvoril a zvnútra vyšli jeho nadmieru podivní okupanti. Podľa jej vlastných slov: "Vyšli z neho malí ľudia. Myslím, že to boli roboti. Snažila som sa ich spočítať, no počet sa stále menil. Boli menší než ja a pripomínali robotické kvetiny s tvárami na mieste púčikov. Vtedy som bola ešte dieťa, a deti sa neboja kvetín."

Evelyn si tiež spomenula, že tieto mechanické kvety niesli niečo ako zbraň, ktorú chceli namieriť na budovu školy. Keďže boli príliš malí, dievča sa ponúklo, že im s tým pomôže, čo jej aj dovolili. Keď sa však predmet pokúsila zodvihnúť, zistila, že s ním nemôže ani pohnúť. V tom momente sa vraj s ňou malí roboti spojili akousi telepatickou cestou. Povedali jej, že vo vedeckej budove sa robia experimenty, ktoré sú znepokojivé, a keď neprestanú, budovu sami zničia. Vysvetlenie k tomuto výroku však už Evelyn nedostala.

Z nejakých neznámych dôvodov sa však potom mecha-kvety rozhodli, že nie je ten správy deň na ničenie školy, a vrátili sa po jednom späť do svojho stroja. Jedna z nich sa pritom zastavila a pozvala Evelyn, aby šla s nimi. Tá bola síce zvedavá, ako to vyzerá vo vnútri, no nakoniec odmietla. Bytosti jej však sľúbili, že sa po ňu vrátia o 35 rokov – čo sa však nakoniec nestalo. Príbeh sa skončil tak, že roboti nastúpili na palubu, kde sa za nimi otvor zavrel a stroj sa vzniesol do vzduchu. UFO pri vzlete vraj ešte "expadovalo", chvíľu viselo na oblohe a nakoniec zmizlo.

Zaujímavým faktom je, že po nejakej dobe po tomto stretnutí vraj vedecká budova ostala "v troskách", ako Evelyn dodala. Nie je však jasné, či budovu nakoniec zbúrali, alebo robotickí návštevníci dodržali svoj sľub. Niektorí odborníci sa potom Evelyn snažili zhypnotizovať v snahe, že si vybaví viac detailov o svojom zážitku, čo sa im však nepodarilo. Prečo sa roboti z inej planéty zaujímali práve o školskú budovu a o čo im naozaj išlo, to sa už asi nedozvieme.

Autor: Rob Morphy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára