3. marca 2019

Démonický humanoid z Kentucky

V lete 1961 sa žena známa len ako "pani Quinn" a jej dve dcéry stretli vo svojom domove v Kentucky s bizarným zjavením. Bytosť, ktorá sa objavila v ich spálni, podľa niektorých odborníkov pochádzala z inej dimenzie, a podľa iných možno dokonca zo samotného pekla.

Americký spisovateľ a ufológ Leonard Stringfield, ktorý mimo iného pôsobil aj v známej ufologickej skupine NICAP (National Investigations Committee On Aerial Phenomena), tento príbeh zdokumentoval, avšak zastával názor, že sa skôr jednalo o návštevu z kozmu. Detailov je o tomto prípade málo, no stačí to na vykreslenie hrôzy, ktorú musela spomínaná rodina z mesta Rogers v Kentucky v tú noc zažiť. Ich nanajvýš podivný príbeh sa začal kedysi v auguste roku 1961 asi o pol druhej nadránom. Pani Quinn, ktorá v izbe spala so svojimi dcérami Judy a Brendou, sa zobudila na to, že sa pri jej posteli vznáša "hrôzostrašne vyzerajúca bytosť". Žena neskôr tvora opísala vyšetrovateľom takto: "Išlo o veľký kus neforemnej masy s malou oblou hlavou, no bez krku. Vyzeralo to ako hračka Roly Poly. Okolo očí to malo vrásky, ktoré svetielkovali."

Príklad hračiek Roly Poly

Quinn potom v hrôze sledovala, ako sa zjavenie vzduchom presunulo priamo k druhej posteli, kde spali jej dcéry. 14-ročná Judy sa následne zobudila a zbadala tvora priamo nad svojou hlavou. Opísala ho ako "veľké tar-baby s obrovskými očami". Judy spomenula "tar-baby" – konkrétnu postavu z folklórnych príbehov, ktorá predstavuje bábku vyrobenú z asfaltu a terpentínu, s ktorou mal potýčku zajac Br'er Rabbit:

Podľa popisu Judy teda bolo pravdepodobné, že bytosť mala zvláštny povrch tela, so zvlnenou slizkou "kožou", ktorá bola čierna ako asfalt. Ako keby tento nepozemský zjav nebol pre rodinu dosť, Judy odrazu pocítila, že tvor sa ju snaží psychickou cestou nasilu vytiahnuť z postele. Cítila vraj, že chce, aby išla s ním. Dievča už pomaly proti svojej vôli schádzalo z postele, keď zrazu tmavý votrelec uvoľnil svoju nadprirodzenú silu a zmizol späť tam, odkiaľ prišiel, nech to už bolo kdekoľvek. A zanechal za sebou len veľa nezodpovedaných otázok.

Odborníci i laici, ktorí sa o prípade dopočuli, mali často protichodné názory. Teórií o pôvode zjavenia je veľa: interdimenzionálny cestovateľ, démonická bytosť, vesmírny návštevník, alebo čosi úplne iné? Nedá sa však prehliadnuť podobnosť s inou bytosťou, ktorá sa zjavila na poli v Thajsku oveľa neskôr, v roku 2005. Podľa detailov o psychickom nátlaku na dievča však povaha tvora vskutku pripomína mimozemšťana, ktorý sa takýmto spôsobom pokúsil o únos. Prišiel však sám? A kde bolo jeho vesmírne plavidlo, o ktorom v príbehu nie je žiadna zmienka? Toto unikátne stretnutie z Kentucky sa taktiež, ako obvykle, nedočkalo uspokojivého vysvetlenia a podivná bytosť, ktorá sa z neznámych príčin na chvíľu ukázala jednej matke a jej dcéram, zmizla navždy v histórii nevysvetlených javov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára