17. augusta 2019

Zmiznutie a návrat Stevena Kubackiho


Prípadov zmiznutia osôb, pri ktorých sa jedinec alebo jedinci stratia bez stopy, je stále nespočetne veľa. Ešte podivnejšie sú však prípady, kedy sa nezvestná osoba náhle znova objaví. Takéto príbehy zväčša majú šťastnejší koniec, no niekedy sa stane, že prípad, podobne ako to bolo pri zmiznutí Stevena Kubackiho, sprevádzajú nevysvetliteľné detaily, ktoré hraničia s nadprirodzenými silami.

Vo februári 1978 bol Steven študentom v Michigane. Jedného dňa sa vybral k jazeru Michigan s tým, že si ide zalyžovať. Vybral si však tak trocha rizikovú oblasť, keďže zóna ležiaca medzi Manitowoc, Wisconsin, Ludington, Michigan, a na juh Benton Harbour je známa ako"Michiganský trojuholník". Už názov teda napovedá, že počas mnohých rokov sa v tejto oblasti stratilo mnoho ľudí, lodí a lietadiel za neobjasnených okolností. Steven sa teda toho dňa domov už nevrátil, a keď rodine nedal o sebe nijak vedieť, bola zalarmovaná polícia a spustené pátranie. 


Záchranné tímy čoskoro našli jeho výbavu v podobe lyží a palíc na brehu jazera. Letecký prieskum tiež odhalil stopy, ktoré zrejme patrili jemu. Tie smerovali po snehu k jazeru, no z akýchsi príčin sa na kraji končili. Nikto netušil, kde sa Steven podel. V ľade na jazere sa nenašli žiadne diery, kde by mohol spadnúť. Záhadnejšie však bolo to, že neskôr pri hľadaní sa pri jeho lyžiach našiel aj jeho batoh, ktorý si predtým nikto nevšimol, ako keby ho tam niekto medzitým položil. To bolo však všetko, čo pátranie prinieslo. Steven bol oficiálne nezvestný a možno dokonca považovaný za mŕtveho. To sa však na prekvapenie a šok všetkých zmenilo o 15 mesiacov neskôr.

5. mája 1979 niekto zazvonil, a keď pán Kubacki otvoril, nemohol uveriť, že pred ním stojí jeho stratený syn. Steven akoby sám netušil, že bol nezvestný tak dlho. Rodina ho teda znova uvítala, po čom nasledovalo mnoho otázok. Steven si však zo svojho neobvyklého zážitku veľa nepamätal. Vedel, že sa zobudil na poli pri Pittsfield, asi 40 míľ od svojho domova. Mal však na sebe šaty, ktoré neboli jeho. So sebou mal tiež tašku s rôznymi mapami, ktoré nespoznával. Celkovo sa však zobudil na mieste vzdialenom asi 700 míľ od miesta, kde pôvodne zmizol.


O návrate sa onedlho dozvedeli aj médiá, ktoré chceli Stevena spovedať. Ten sa však vyjadril, že nemá o čom hovoriť. Jeho psychický stav bol v poriadku a zo svojho zážitku vraj nemal žiadne trvalé následky. Kde sa však nachádzal po celú tú dobu? A prečo si toho veľa nepamätal, ako pôvodne tvrdil? Na tieto otázky a detaily ohľadom cudzích šiat sme sa zatiaľ odpovede nedozvedeli. Steven sa neskôr stal doktorom klinickej psychológie, no vyzerá to, že o svojom zážitku sa viac vyjadrovať nechce. Čo sa mu teda vtedy prihodilo? Oblasť Michiganského trojuholníku má za sebou dlhú históriu podobných udalostí, ktoré by vedeli zaplniť niekoľko článkov. Zdá sa teda, že Steven bol v podstate šťastlivec, ktorému sa zo zlovestnej zóny plnej neznámych síl podarilo vrátiť. Mnohí iní však také šťastie nemali.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára