12. septembra 2019

Votrelci na Alor a Pantar

Sundské súostrovie v Indonézii dodnes priťahuje veľa turistov, pričom najznámejšími destináciami sú Bali či Jáva. Málokto však vie, že v roku 1959 sa dva menšie ostrovy, konkrétne Alor a Pantar, stali miestom invázie mimozemských bytostí. Na prvý pohľad ľudsky vyzerajúci humanoidi začali obťažovať miestnych v ich dedinách, a vyzeralo to, že šípy a iné zbrane im neublížia. Do prípadu bol nakoniec zahrnutý aj policajný riaditeľ, ktorý tieto stretnutia potvrdil.

Kedysi v júli 1959 začali obyvatelia Alor a Pantar vídať postavy, ktoré sa zvyčajne objavovali na opustených častiach ostrovov. Na výšku merali približne 1,8 metra, mali červený odtieň pokožky a na sebe priliehavé modré kombinézy. Ich vlasy vraj boli striebornej farby a na opaskoch mali akési kovové cylindre. Dedinčanom bolo aj napriek ich na pohľad pozemskému vzhľadu jasné, že ide o niečo, čo sa vymyká štandardom. V jednom prípade sa im podarilo jedného humanoida zahnať do slepej uličky, pričom naňho zaútočili oštepmi a šípmi. Bytosti to však nič nespravilo a davu unikla jedným veľkým skokom priamo ponad ich hlavy. Istý svedok neskôr opísal stretnutie, pri ktorom ho bytosti v izolovanej oblasti mimo svedkov obkľúčili. Rozprávali sa pritom neznámym jazykom, ktorý muž nespoznával. Votrelci ho potom paralyzovali pomocou prístroja, ktorý mali na opasku.

V tomto stave sa k nemu potom priblížili a vybrali niečo, čo vyzeralo ako hodiny, avšak "oveľa udivujúcejšie, než akékoľvek iné technológie". Tie potom vytvorili akýsi hologram, ktorý zobrazoval neznámy svet. Dedinčan tvrdil, že videl krajinu plnú vysokých kopcov a lesov, ktoré však nespoznával. Na ostrove Pantar zas skupina šiestich bytostí spôsobila paniku v jednej osade, keď sa odrazu pri západe slnka pustila do prieskumu celej dediny. Jedna z bytostí, ktorá mala bradu, zašla tak ďaleko, že rovno otvorila okno jedného domu, aby zistila situáciu vnútri. Vyzeralo to dokonca, ako keby cudzinci niečo hľadali, no zjavne to nenašli. Táto invázia spôsobila, že ani jeden z dedinčanov sa potom celú noc neodvážil vystrčiť nos zo svojho domu.


Neďaleko hlavného mesta zas jedného dňa zmizol 6-ročný chlapec. Jeho rodina spolu s ďalšími miestnymi sa ho po dlhých hodinách v panike vybrala hľadať, až ho nakoniec našla na opustenom poli v zmätenom stave. Chlapec potom vyrozprával, ako ho "muži v modrom" vzali do lesa, kde ho podrobili rôznym lekárskym prehliadkam. V istom momente mu tiež údajne ponúkli "akékoľvek jedlo, aké bude chcieť". Tieto príbehy sa nakoniec dostali k riaditeľovi polície menom Alwi Alnanad, ktorý neváhal konať. Vyzbrojení puškami a samopaľmi, Alnanad a jeho muži nachystali votrelcom na mieste, kde ich predtým videli, pascu.

Okolo polnoci sa podľa správ bytosti naozaj objavili, a policajti na nich začali páliť zo vzdialenosti asi 13 metrov. Zdalo sa, že došlo k masakru, no na šok všetkých prítomných na mieste ostali len rozstrieľané stromy a stopy, ktoré sa po pár metroch končili. Ani jediná kvapka krvi či zranený mimozemšťan. Krátko po tejto akcii viacerí miestni videli na oblohe vajcovitý objekt, ktorý jasne žiaril a letel zo západu na východ ponad more. To zjavne predstavovalo ústup cudzincov v modrom, keďže odvtedy mali obyvatelia ostrovov pokoj. Alnanad tento príbeh vyrozprával vyšetrovateľovi R. J. Salatunovi až o niekoľko rokov neskôr, ktorý ho v tejto podobe spísal. Keďže však šlo o šéfa polície, bol Alnanad považovaný za dosť dôveryhodný zdroj. Salatun zas slúžil v leteckých silách a prípad bral veľmi vážne. Udalosti boli potom vydané v jeho knihe s názvom "UFO,Salah Satu Masalah Dunia Masa Kini".

R. J. Salatun

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára