4. novembra 2019

Čln duchov na Lake Bomoseen

V polovici 19. storočia bolo mestečko Castleton vo Vermonte prosperujúce banícke mesto, ktoré priťahovalo mnohých s cieľom zbohatnutia. Na prelome storočí však veci začali značne upadať, až sa v 20-tych rokoch 20. storočia miesto zmenilo sa opustené a bane začali chátrať. Už v tej dobe však kolovali historky, že blízke jazero Bomoseen je miestom zjavení člna, ktorý nepochádza z tohto sveta.

V roku 1929 a oblasť zmenila na národný park Lake Bomoseen State Park. Strašidelná historka však v tej dobe už bola známa a hovorila o troch baníkoch írskeho pôvodu, ktorí tam žili počas najrušnejších rokov. Jedného večera sa údajne muži vybrali na člne naprieč jazerom, aby navštívili hostinec na druhom brehu. Keď však potom bar v značne podnapitom stave opustili, zľahla sa po nich zem. Všeobecne sa verilo, že muži sa s najväčšou pravdepodobnosťou utopili počas ich cesty späť. Ich telá sa nikdy nenašli, no čln, na ktorom sa plavili, bol o niekoľko dní vyplavený na breh. Na celý incident by sa celkom zabudlo, nebyť faktu, že ľudia neskôr začali tento čln v prízračnej podobe na jazere vídať.

Svedkovia opisovali, že zvlášť počas jasných nocí je niekedy na jazere vidieť opustený čln, ktorý sa ticho plaví po hladine. V člne vraj nikto nesedí, no veslá sa pohybujú, ako keby ich ovládali neviditeľné ruky. Niektorí tiež spomínajú, že nie je počuť ani typické zvuky vody či vidieť vlny na hladine, keď veslá narážajú na vodu, čo naznačuje, že vskutku nejde o reálny čln. Vyzerá to teda, že títo traja muži ostali na druhom svete odsúdení na nekonečnú plavbu po jazere Bomoseen.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára