10. novembra 2019

Nadprirodzená záchrana Roberta Davidsona

Neďaleko mesta Acton v Indiane sa dodnes nachádza areál menom Acton Campground, ktorý pôvodne slúžil ako zhromaždisko pre náboženské skupiny, a neskôr dokonca ako nemocnica počas civilnej vojny. Oblasť niekoľko krát záhadne vyhorela, no bola stále obnovená, pričom najpodivnejší príbeh sa odohral v roku 1980 a zahŕňal pomoc z iného sveta.

V júli 1980 šiel oblasťou na svojej motorke Robert Davidson, ktorý šiel navštíviť svoju dcéru po tom, čo mu zomrel otec. Keď však prechádzal Actonom, spustila sa prudká búrka. Davidson teda zastavil na kraji cesty pri Acton Campground a začal vyberať nepremokavé oblečenie. To však už nestihol, keďže ho v tom momente zasiahol blesk, a to takou silou, že muž doslova odletel zo svojich topánok. Blesk mu tiež v hrudi zanechal nepeknú dymiacu ranu, čo si všimli nejakí svedkovia, ktorí hneď privolali záchranku.

Záchranári onedlho dorazili na miesto v silnom lejaku, no našli len bezvládne Davidsonovo telo ležiace pri motorke. Muž bol však stále nažive, i keď to vyzeralo beznádejne. Vzhľadom na silu rany a jeho stav sa ho záchranárom nedarilo oživiť, až sa jeho srdce zastavilo a zdalo sa, že je po všetkom. To sa však zmenilo s nasledujúcim vývinom udalostí, ktorý sa dá vskutku opísať iba ako zázrak.

Okrem troch paramedikov, Randy Neiberta, Kimberly Cobb, a Marylou Shafer, udalosť potvrdilo ešte niekoľko okolostojacich, ktorí dramatickú scénu sledovali. Z dažďa sa odrazu vynorila žena v  čiernych viktoriánskych šatách s dlhými čiernymi vlasmi a podišla priamo k bezvládnemu Davidsonovi. S jej príchodom náhle sanitke zdochol motor a prístroje a svedkovia tvrdili, že vo vzduchu bolo akési napätie či chladný závan. Žena mala v ruke Bibliu a záchranárom povedala, že vie, čo má robiť, ak jej dovolia dotknúť sa raneného.


Svedkovia však boli touto scénou tak zmätení, že sa nezmohli na žiadnu odpoveď. Žena si potom kľakla k Davidsonovi a začala recitovať verše z Biblie, pričom ňou búchala do zeme. Zdalo sa, že pomedzi verše tiež hovorí akési nezmysly, až nakoniec raneného jemne Bibliou potľapkala po hrudi. Potom sa postavila, zdvihla Bibliu nad hlavu a "rozprávala mnohými jazykmi", až nakoniec pokojne odišla do davu zhromaždených ľudí, zanechávajúc za sebou prekvapených svedkov. Jeden záchranár si pritom všimol, že aj keď stále lialo, jej šaty a vlasy boli neprirodzene suché.

Keď záhadná žena odišla, sanitka odrazu znova naskočila. Čo však bolo ešte šokujúcejšie, Davidson odrazu zalapal po vzduchu. Bol teda rýchlo prevezený do nemocnice, kde potom upadol do kómy, no nakoniec sa po istej dobe zotavil. Zranenie pritom na ňom akoby zázrakom nezanechalo žiadne vedľajšie následky či poškodenie mozgu, čo doktorov zmiatlo vzhľadom na vážnosť zranení. Podľa odborníkov sa teda jednalo o naozaj podivný prípad.

Začalo sa však hovoriť o tom, kým vlastne bola neznáma žena, ktorá Davidsona zachránila. Podľa niektorých výpovedí ju nevidel každý v dave, iba paramedici a zopár ďalších svedkov. Kvôli jej vzhľadu a Biblii v rukách niektorí verili, že šlo o akéhosi strážneho ducha Acton Campground ešte z čias náboženských zhromaždení. Iní verili, že šlo o anjela, ktorý prišiel Roberta Davidsona zachrániť. Tvrdilo sa však, že prízrak podobnej ženy bol v oblasti v minulosti už videný. Ako však duch z minulosti dokázal zachrániť umierajúceho muža, ostáva záhadou. Prípad mal mnoho svedkov a objavil sa aj v televízii v seriáli "Unsolved Mysteries", čo mu dodáva značnú autenticitu.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára