4. januára 2020

Devil's Tramping Ground

V lesnatej oblasti Bear Creek v Severnej Karolíne sa nachádza neveľké miesto, o ktorom však kolujú bizarné historky. Jeho názov je Devil's Tramping Ground, v preklade teda "zem, po ktorej pochoduje diabol". Na tejto kruhovej ploche nerastie žiadna vegetácia a miestne historky tvrdia, že je to preto, lebo ide o bránu pre samotného diabla, ktorý sa tam dostáva na povrch z pekla.

Divokých príbehov a netypických tvrdení o tomto kúsku lesa existuje naozaj mnoho. Ľudia sa už viackrát pokúšali pôdu trocha zúrodniť a posadiť v nej rastliny a stromy, no vegetácia stále odumrie, aj keď v okolí kruhu les žije normálnym životom. Folklór spomína diabla, ktorý sa v noci v kruhu prechádza a svojimi kopytami udupe a spáli všetky rastliny. Pekelné bytosti s najväčšou pravdepodobnosťou na mieste nikto reálne nevidel, no je faktom, že v kruhu a jeho okolí sa dejú zvláštne veci.

Psy sa k miestu odmietajú priblížiť a začnú byť vydesené z neznámeho dôvodu. Je teda možné, že cítia nejakú negatívnu energiu, ktorú ľudia nie sú schopní zachytiť. Veci, ktoré sú ponechané v kruhu cez noc, sa ráno objavia mimo neho, a to zahŕňa aj ľudí. Viacerí svedkovia, ktorí na mieste stanovali, sa vraj ráno aj so svojimi stanmi ocitli o niekoľko metrov či dokonca kilometrov ďalej, mimo obvodu kruhu. Niektorí sa pokúsili noc prebdieť, no údajne ich k spánku ukolísal jemný hlas a melódia. Objavujú sa aj tvrdenia, že tí, ktorým sa podarilo nezaspať, sa do rána zbláznili.


Správy o desivých výkrikoch a tieňoch, ktoré sa miestom zakrádajú, sú tiež o mieste známe. Niekedy je vidieť len jednu veľkú tmavú postavu, ktorá sa v kruhu objaví, inokedy zas svedkovia vravia, že ich pri kempingu z okolitých lesov sledujú tienisté postavy. Niektorí veria, že na mieste sa kedysi odohrávali satanistické rituály, či už išlo o čarodejnice z minulých storočí alebo moderných vyznávačov diabla. To má vraj za následok spomínané javy a legendy o bráne do pekla.

Objavujú sa však aj tvrdenia, že na mieste možno kedysi pristálo UFO, čo malo za následok to, že tam nerastie vegetácia, no tieto hypotézy už skôr súvisia so studenou vojnou a konšpiráciami. Prirodzené vysvetlenia hovoria o vysokej slanosti pôdy, čo nie je v lesoch Severnej Karolíny neobvyklé. Podľa správ sa v posledných rokoch priemer kruhu značne zmenšil a zdá sa, že život sa postupne prediera k jeho stredu. A nakoniec, nedostatok trávy a rastlín je skôr následkom toho, že na miesto neustále chodia turisti a zvedavci, ktorí pôdu ušliapu, ako následkom diablových nočných prechádzok. K čomu zo spomínaného sa však ľudia priklonia, to je iba na nich.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára