25. januára 2020

Lee Parish a monolity z vesmíru

27. januára 1977 sa pri meste Prospect v Kentucky údajne odohralo bizarné stretnutie mladého muža menom Lee Parish s robotickými bytosťami, ktoré ho uniesli na palubu UFO. Svedok si po tomto zážitku takmer nič nepamätal, no následná hypnóza odhalila príbeh, ktorý sa v ufológii stal rýchlo známym.

19-ročný Lee sa tej noci okolo jednej ráno vracal domov z návštevy svojich kamarátov. Klasická, asi 7-minútová jazda sa však rýchlo zvrtla na niečo neuveriteľné. Nad neďalekými stromami si svedok onedlho všimol obdĺžnikový objekt, ktorý svietil žiarivým svetlom. Na dĺžku mohol merať zhruba 13 metrov a Lee sa prichytil, že z neho nemôže spustiť zrak. Dostal teda strach a chcel okamžite z miesta odísť, no po niekoľkých sekundách sa objekt dostal nad jeho auto. Rádio sa pritom samo od seba vyplo a objekt o chvíľu odletel veľkou rýchlosťou a bez akéhokoľvek hluku.

Lee dorazil domov, kde si jeho mama všimla, že má oči zaliate krvou. Trpel tiež bolesťami, ktoré postupne ustupovali. Všimol si, že jeho 7-minútová cesta sa natiahla na asi 45 minút, čo si nedokázal vysvetliť. Po istej dobe sa teda rozhodol, že podstúpi hypnózu, aby sa zistilo, čo sa mu za tých 45 minút vlastne prihodilo. Pod jej vplyvom vypovedal, ako sa s autom dostal priamo pod objekt, ktorý odrazu stmavol a znova sa rozsvietil. Lee sa potom ocitol v okrúhlej bielej miestnosti, ktorá vyzerala byť väčšia, než samotný objekt.

Pred ním odrazu stáli tri bizarné "veci", ktoré pripomínali stroje, no Lee vytušil, že ide o mysliace bytosti. Naľavo od neho stála čierna bytosť, ktorá bola vysoká až po strop a pripomínala náhrobok s malou "hlavou". Mala taktiež len jednu "ruku" s drsným povrchom. Priblížila sa k nemu a začala sa ho dotýkať, čo mu spôsobilo bolesť a vydesilo ho to. Napravo sa nachádzala červená bytosť, ktorá bola o trochu menšia než samotný svedok a pripomínala automat na Coca-Colu. Tá mala taktiež len jednu končatinu podobnú rúre.

Lee mal pocit, že táto menšia bytosť sa ho bojí, no nakoniec sa tiež priblížila a dotkla sa mu ramena a hlavy. Tieto dotyky pripomínali bodnutie ihly, no netrvali dlho. Celý objekt sa pritom kolísal ako loď na vode a svedok cítil intenzívny chlad. Tretia, biela bytosť, stála pred ním a merala asi 1,8 metra na výšku. Jej tvar bol kockatý a hlava s viditeľným sklonom mala hranaté črty. Táto bytosť pritom vyžarovala svetlo a celú dobu ako keby svedka pozorovala. Mala taktiež dve končatiny, ktoré však nepoužívala. Vyzeralo to teda, že ide o veliteľa posádky UFO.

Červená bytosť sa potom vzdialila a zašla za bielu, alebo sa s ňou priamo zlúčila. Následne začala biela bytosť vydávať zvuky podobné čisteniu zubov alebo šúchaniu brúsneho papiera, na čo sa tiež pohla k veľkej čiernej bytosti a znova zmizla za ňou alebo priamo v nej. Najväčšia bytosť potom začala cúvať a Lee odrazu pocítil teplo, na čo sa neznámym spôsobom dostal späť do svojho auta, odkiaľ pozoroval, ako UFO odlieta. Jeho stretnutie pritom potvrdil aj istý doktor, ktorému sused zdelil, že neďaleko svojho domu v tú noc videl akýsi neidentifikovaný žiarivý objekt.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára