9. mája 2020

Sallie House

Na ulici 508 North 2nd Street v meste Atchinson v štáte Kansas stojí dom, ktorý je dnes známy pod menom Sallie House. Tento obyčajne vyzerajúci tehlový dom je považovaný za jedno z najdesivejších miest v celých Spojených štátoch, a to nielen vďaka detailne zdokumentovaným útokom duchov na majiteľov domu, ale aj vďaka tvrdeniam, že dom môže byť samotným vstupom do pekla.

Sallie House bol dokončený v roku 1871, pričom jeho pôvodným majiteľom bol známy doktor, ktorý dom využíval zároveň ako svoju ordináciu. Obytná časť sa nachádzala na poschodí a prízemie slúžilo ako kancelárie a pracovisko doktora. Práve z tejto doby pochádzajú príbehy, ktoré údajne stoja za strašením v dome, alebo aspoň ako jeden z jeho dôvodov. Podľa historiek totiž doktor liečil malé dievča menom Sallie, ktoré podľa jednej verzie dostalo silnú chrípku, podľa druhej zas zápal slepého čreva. Niektoré temnejšie príbehy zas uvádzajú, že Sallie prišla o život násilne, rukou samotného doktora. Nech je to už ktorákoľvek verzia, hovorí sa, že dieťa v dome nakoniec zomrelo kedysi v roku 1905.

Domov potom počas rokov obývalo mnoho rodín, ktoré neustále hlásili rôzne prejavy paranormálnej aktivity. Skutočný zlom však nastal, až keď sa do domu v 90-tych rokoch nasťahoval mladý pár Debra a Tony Pickmanovci. Netrvalo totiž dlho a obaja začali zažívať skutočne násilné prejavy síl neznámej povahy. Debra bola v tom čase tehotná a čakala ich syna Taylora. Po jeho narodení sa v detskej izbe samovoľne premiestňovali bábiky a hračky, a často boli na zemi usporiadané do kruhu. Rodičia teda radšej Taylora presťahovali do svojej izby, no to veci nijak nezlepšilo. V októbri 1993 zas Tony vošiel do kuchyne, kde sa stretol zoči-voči s malým dievčaťom v dobových šatách. Dieťa pritom z tohto stretnutia vyzeralo rovnako udivene ako on, no Tony radšej z kuchyne ušiel.

Behom nasledujúcich dvoch rokov rodina zažívala stále desivejšie javy, čo nakoniec zaujalo aj televíziu, a tak bol o ich zážitkoch natočený dokument zo série "Sightings". Najšokujúcejšími prejavmi týchto neznámych síl boli krvavé škrabance a popáleniny, ktoré Tony utrpel a ktoré sa objavovali priamo pred kamerami televízneho štábu, čo by bolo extrémne zložité predstierať. Niekedy sa dokonca stalo, že ho niečo neviditeľné zrazilo na zem a držalo na podlahe. Vyzeralo to teda, že práve on je terčom útoku a niektorí špekulovali, že za to môže Sallie, ktorá údajne nenávidí mužov, zrejme kvôli tomu čo jej spravil jej doktor. To však boli len hypotézy – mnohí veria, že v dome sídlia temnejšie bytosti ako Sallie.

Po dvoch rokoch teroru sa teda Pickmanovci odsťahovali. Približne o 10 rokov sa však do domu vrátili spolu s vyšetrovateľmi, a netrvalo dlho, kedy bol Tony znovu napadnutý. Tentokrát ho niečo sotilo k dverám, kde bol chvíľu držaný, až kým tlak recitovaním modlitby nepovolil. Následne samozrejme okamžite z domu vybehol a odmietol sa vrátiť. Samotný Tony však nepredpokladá, že je to Sallie, kto naňho a iných útočí. Podľa viacerých svedkov a vyšetrovateľov je dom obývaný viacerými zlovestnými bytosťami. Boli vraj zaznamenané hlasy detí a iných ľudí, zvieracie zvuky, klopanie, búchanie a zvuky neexistujúceho nábytku. V pivnici na ľudí niečo hádzalo tehly a niekedy dokonca vznikol aj malý požiar bez zjavnej príčiny. Silné pachy, poklesy teploty a podivné tvary na fotografiách boli tiež bežné.

Hlavným podozrivým je vraj duch ženy menom Joanna Barnes, ktorá vraj kedysi žila v susedstve a ktorú pri jednej príležitosti zazrel aj Tony, ako sa ho chystá napadnúť. Médium menom Robbie Thomas dom navštívil v roku 2009, kedy okrem viacerých duchov v dome vycítil aj negatívnu energiu, ktorú nazval "diablom". Podľa viacerých spiritualistov vraj táto zlovestná bytosť sídli v pivnici a viaže sa priamo k pozemku, nie len k samotnému domu. Sallie House sa objavil už v mnohých dokumentoch a seriáloch a dnes už slúži skôr ako atrakcia vrámci ghost tours na Trip Advisor. Návštevníci dodnes stále hlásia podobné javy, ktoré zjavne budú naďalej pokračovať.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára