12. septembra 2020

Vreštiaci tunel

Fanúšikovia paranormálnych javov majú často tú smolu, že aj keď sa ocitnú na mieste, kde vraj straší, je dosť nízka šanca, že sa im napríklad podarí nejakého ducha prinútiť k akémukoľvek prejavu. To sa vzťahuje aj na nenápadný tunel pri Niagarských vodopádoch, ktorý kvôli svojej legende dostal prívlastok "vreštiaci".

Miestne historky spomínajú, že v tuneli straší duch mladého dievčaťa, ktoré tam prišlo o život uhorením. Jeden príbeh hovorí, že ju toho osudného večer napadla skupina neznámych násilníkov, iný zas, že na ňu zaútočil jej vlastný otec, a ďalší, že ju znásilnil a upálil náhodný vandrák. Nech je to už akokoľvek, jej duch sa vraj v tomto krátkom podchode dodnes prejavuje, čo stále láka mnohých turistov a zvedavcov. Počas dňa je tunel obyčajným priechodom, ktorým prejde mnoho ľudí, no niekedy sa situácia vraj môže zmeniť. 

Duch dievčaťa údajne ignoruje každého, kto tunelom jednoducho prejde, no ak niekto schválne zapáli zápalku, jej prejavy môžu byť nepredvídateľné. Viacerí svedkovia, ktorí tento experiment uskutočnili, vraj hneď v tuneli cítili cudziu prítomnosť a niečo sa ich dotklo. V mnohých prípadoch je zápalka ihneď sfúknutá, a to aj keď nefúka žiaden vietor. Ak sa však niekomu podarí udržať ju zapálenú dlhšie, môže odrazu začuť prenikavý výkrik. Ľudia, ktorí krik začuli, ho opisujú rôzne, no zhodujú sa v jednom – počuť v ňom skutočnú agóniu.

V roku 1992 tunel navštívila skupina vyšetrovateľov, ktorým sa podarilo výkrik začuť. Zapálili pritom 4 zápalky, ktoré zhasli, avšak pri piatej sa skutočne výkrik ozval. Všetci tiež cítili, ako keby pomedzi nich chodil niekto ďalší, čo sa im však nepodarilo natočiť. Nahrávacie zariadenia tieto javy údajne akosi nevedia zachytiť a vraví sa, že ich zažijú na vlastnej koži len ľudia, ktorí sú priamo v tuneli, nie vonku. To teda tento príbeh trocha spochybňuje a niektorí špekulujú, či sa nejedná len o fantáziu či hystériu, ktorú môže vyvolať samotná legenda a podmienky v tuneli. Je totiž známe, že na ľudí niekedy pôsobí viac ich vlastné podvedomie, ako skutočné fyzické okolie. Jediným spôsobom, ako si tento príbeh overiť, je teda škrtnúť v tuneli zápalkou a čakať, čo sa stane.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára