9. októbra 2020

Dom na 39 De Grey Street

V roku 2016 zverejnil denník Hull Live článok o podivných veciach, ktoré sa diali v dome na ulici 39 De Grey Street v meste Kingston upon Hull v Anglicku. Bývalý majitelia tvrdili, že v dome jednoznačne straší a psychické médiá zas, že v ňom prebýva zlo. Lovci duchov, ktorí budovu viackrát navštívili, ho dnes už familiárne nazývajú The Hostel.

Tento nenápadný dom v tichej štvrti mesta dnes už mnohí radia k najstrašidelnejším domom v celej Británii, čo dosvedčujú výpovede nielen majiteľov, ale aj vyšetrovateľov a autorít. Bývalí majitelia o zážitkoch v tomto 7-izbovom apartmáne neradi hovoria a z ich výpovedí vyplýva, že v budove sídli skutočne zlovestná energia. V súčasnosti je už dom opustený a slúži najmä lovcom duchov, ktorí sa neznáme javy snažia pomocu rôzneho technického vybavenia zaznamenať a ukázať verejnosti. Rozsah javov, ktoré sa v dome diali a údajne stále dejú, je naozaj znepokojivý.

Jedna žena, ktorá v dome prebývala, vypovedala, že ju pri istej príležitosti niečo schytilo za nohy, stiahlo z postele na podlahu a škrtilo. Zavolala teda políciu, keďže si najprv myslela, že do domu niekto vtrhol a napadol ju. Policajti však nenašli nič neobvyklé a jej výpoveď považovali za stratu času. Pri odchode z domu však na nich z neznámych príčin zrazu spadla polička s knihami, po čom v strachu utiekli. Iného majiteľa zas neznáma sila schmatla zo stoličky a pritlačila o stenu, kde sa chvíľu nemohol pohnúť. V dome sa často hýbali stoličky, predmety lietali vzduchom a sviečky zhasínali, aj keď bolo vnútri bezvetrie. V oknách sa niekedy objavovali tváre, ktoré vraj videli hlavne lovci duchov. 

Bývalý majiteľ Andy Yates v dome žil istú dobu sám a na začiatku bol skeptikom. Raz, keď zišiel dolu schodmi do kuchyne, našiel steakové nože zo zásuvky poukladané na tanieroch v sušiaku na riad. Snažil sa teda dom prenajať, no posledný nájomca vraj náhle odišiel po štyroch dňoch a odmietol sa vrátiť. Niekedy ľudia do domu odmietli znova vstúpiť len po tom, čo vymeriavali rozmery izieb kvôli nábytku. Andy vraj raz v šoku pozoroval, ako z krbu vyšiel tieň detských rozmerov a vznášal sa v izbe dobrých 15 minút. Keď sa konečne odhodlal pohnúť, prízrak zmizol späť do steny. Mnohí sa domnievajú, že dom má za sebou temnú minulosť. Niektoré psychické médiá tvrdili, že komora pod schodami má obzvlášť zlú energiu a sídlia v nej detské duše, ktoré tam mohli byť počas života väznené.

K niektorým majiteľom a nájomníkom sa tieto sily správali vskutku násilne. Médiá v dome cítili prítomnosť nielen detí, ale aj čohosi zlovestného. Niekedy bolo totiž v zadnej spálni počuť akési vrčanie, čo pričítali prítomnosti agresívneho muža. V komore pod schodami zas svedkov niečo ťahalo za šaty a cítili dotyky neviditeľných rúk. Batérie, obzvlášť v smartfónoch, sa po vstupe do domu veľmi rýchlo vybíjajú. Jedna príhoda tiež spomína návštevníka, ktorého vraj posadol duch a tvrdil, že zabil viacero detí. Podľa toho môžeme špekulovať, či práve toto tvrdenie môže za javmi a zlou energiou stáť. História domu však stále nie je známa a nie je overené, k čomu tam naozaj došlo. Dom je dnes dokonca ponúkaný ako atrakcia pre návštevníkov, ktorí v ňom za poplatok môžu stráviť noc s lovcami duchov.

  Andy Yates

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára