6. novembra 2020

Grilovačka s mimozemšťanmi

Viaceré údajné stretnutia s mimozemskými bytosťami obsahujú veľmi neobvyklé detaily, ktoré svedkovia opisujú. Okrem mnohých blízkych stretnutí, ktoré sa odohrávajú podľa podobného scenára, sú tu však aj také, ktoré sú doslova bláznivé. Takýmto prípadom bola aj výpoveď Joea Simontona z amerického Wisconsinu. Tomu totiž na pozemku vraj prístálo UFO a jeho posádka si tam bez hanby spravila grilovačku.

Tento bizarný príbeh sa začal 18. apríla 1961 vo vidieckej oblasti Eagle River vo Wisconsine. Toho rána sa 60-ročný farmár Joe Simonton usadil na verande a vychutnával si raňajky v pokojnom prostredí jeho slepačej farmy. Idylku však v jednom momente odrazu narušil silný nepríjemný zvuk, ktorý sa ozval spoza domu. Zvuk bol natoľko neobvyklý, že Simonton sa okamžite zdvihol a šiel vec preskúmať. Vzadu ho však už čakalo prekvapenie v podobe strieborného disku, ktorý mal na výšku asi 4 metre a na šírku zhruba 10 metrov. Z bokov pritom trčali akési trubice podobné výfukom. Stroj sa chvíľu vznášal nízko nad zemou, až sa na spodku otvoril menší poklop, z ktorého vyšli traja nízki muži tmavšej pleti.

Títo "muži" merali asi 1,5 metra, boli oblečení v tmavých oblekoch s golierom a na hlavách mali priliehavé helmy. Simonton vo svojej neskoršej výpovedi poznamenal, že "boli talianskeho výzoru" a niesli so sebou vec podobnú krčahu. Podišli k nemu a jedným gestom mu krčah ukázali. Simonton vtedy telepaticky dostal správu, že chcú, aby im doňho načapoval vodu. Farmár teda príkaz splnil a spomenul, že nádoba bola prekrásna a vyzerala inak, ako podobné nádoby na svete. Popri tom už však bytosti vytiahli ďalšiu vec, ktorá pripomínala plynový gril. Keď sa Simonton vrátil, mužíci si už aktívne pripravovali akýsi pokrm, ktorý pri bližšom pohľade vyzeral ako palacinky. 


Keď bolo jedlo hotové, bytosti ho vzali z grilu a podali Simontonovi. Každá "palacinka" pritom mala v priemere zhruba 10 centimetrov a boli v nej dierky. Hneď na to mu ešte zasalutovali a vrátili sa do UFO, ktoré potom odletelo takou rýchlosťou, že "zmizlo za dve sekundy". Udivený farmár ostal stáť na mieste s porciou mimozemských palaciniek, pričom neskôr novinárom zdelil: "Boh im pomáhaj, ak to bolo ich jedlo. Odhryzol som si z nich a chutili ako kartón. Keď je to to, čím sa živia, nedivím sa, že sú takí malí. Ostal som stáť na ceste s kopou mastných palaciniek a ústa som mal otvorené z toho, čo sa práve stalo."

Celý príbeh znie skutočne ako pritiahnutý za vlasy a nenašiel by sa snáď nikto, kto by farmárove slová bral vážne. Až na to, že podobné UFO v oblasti videlo viacero iných svedkov. Správy nakoniec teda zaujali aj oficiálne orgány ako letecké sily a vyšetrovací výbor pre vzdušné javy. Palacinky boli tiež zaslané na analýzu do vedeckého ústavu, kde sa však neprišlo na nič neobvyklé. Pozostávali z hydrogenovaného tuku, škrobu, pohanky, sóje a pšeničných otrúb. Skvelé pre vegánov, no nič z toho nenaznačovalo, že to prišlo z vesmíru. Medzitým sa historky chopili novinári a netrvalo dlho a Simontonov príbeh brali ľudia na smiech. 

Farmár si však pevne za svojou výpoveďou stál. Známy vyšetrovateľ dr. J. Allen Hynek po rozhovoroch poznamenal, že Simonton aspoň jednoznačne veril tomu, čo toho dňa videl a že sa jednalo o reálny zážitok a nie o halucinácie. Vedel tiež, že mu ľudia nebudú veriť, ale bolo mu to viacmenej jedno. Simontonov verdikt bol jednoducho: "Stalo sa to takto a hotovo." Zvláštnym detailom ešte tiež bolo, že krátko po neobvyklej návšteve niekoľko sliepok na farme ochorelo a zdochlo. Farmár si bol istý, že za to mohlo UFO. Jedna sliepka bola vzatá na prehliadku k veterinárovi, ktorý však nezistil nič konkrétne, a tak sa už tieto udalosti nepotvrdili. Letecké sily nakoniec prípad uzavreli ako "nevysvetlený" a zamietli ho pod koberec, a tak nám znova ostali len otázky a jedno z najpodivnejších svedectiev.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára