27. decembra 2020

Záhadná smrť Christene Skubish

Písalo sa 6. júna 1994, kedy slobodná matka menom Christene Skubish cestovala autom spolu so svojím trojročným synom Nickom horami Sierra Nevada v Kalifornii. Toho osudného dňa taktiež obaja zmizli bez stopy a zdalo sa, že došlo k tragédii. Tá sa čiastočne naozaj odohrala, no celý príbeh má nevysvetliteľný zvrat.

24-ročná Christene sa 5. júna 1994 so synom vydala od svojich rodičov zo Sacramenta na juh Kalifornie, kde mali obaja začať nový život. Po príchode do cieľa, čím bolo Carson City, sa Christene mala svojim rodičom ozvať. To sa však už nestalo a jej známa, ku ktorej mali doraziť, im naopak o pár dní volala, že stále nedorazili. Jej nevlastný otec Dave Stautzenbach teda hneď po neúspešnom obvolaní viacerých nemocníc upovedomil políciu s tým, že sa Christene aj so synom pohrešujú. Začalo sa teda pátranie, ktoré však ani po 4 nasledujúcich dňoch nič neprinieslo. Až kým neprišiel nečakaný zvrat.

Žena menom Deborah Hoyt sa spolu s manželom v tej dobe nachádzala približne v rovnakej oblasti na návšteve známych. Jednej noci sa však prebudila so silným nevysvetliteľným nutkaním ísť domov, a podľa jej vlastných slov ju doslova "niečo ťahalo ísť na ten kopec". Zobudila preto svojho manžela s tým, že hneď odcestujú. Ten ju prehováral, aby šli až ráno, no Deborah bola neústupná a jej nutkanie silné. Vybrali sa teda na nočnú jazdu nebezpečnou horskou cestou Highway 50. V aute si obaja spievali, aby premohli únavu, až kým nedošli k jednému obzvlášť nebezpečnému úseku cesty. Tam si Deborah odrazu všimla niečo šokujúce.

Na kraji cesty ležala nahá žena. Jej telo bolo na boku, hlavu mala prikrytú rukami a jej koža bola veľmi bledá, a tak si Deborah myslela, že je mŕtva. Manžel chcel zastaviť a pozrieť sa na scénu bližšie, ale Deborah ho presvedčila, aby radšej zašli k najbližšiemu telefónu a oznámili to polícii. Netrvalo dlho a na miesto, odkiaľ svedkovia telefonovali, dorazili dve hliadky. Nevedeli im však presne povedať, kde telo ženy videli, a tak sa manželia spolu s policajtmi vybrali späť po ceste v snahe nájsť ho. Aj napriek pomalému prečesávaniu cesty silnými reflektormi sa však tentokrát znova nenašlo nič, čo by pripomínalo telo mladej ženy. Autority na čele so zástupcom veliteľa Strasserom nakoniec teda po naliehaní Debory dospeli k záveru, že žena niečo naozaj videla, no nedalo sa potvrdiť, že šlo o telo.

Strasserovi však táto výpoveď nedala, a tak sa hneď ráno rozhodol znova vydať na Highway 50 s cieľom oblasť preskúmať. Približne na mieste, ktoré Deborah spomenula, v jednom momente našiel malú detskú tenisku. Rozhliadol sa teda navôkol a napadlo ho pozrieť sa mimo cestu do rokliny. Tam Strasser zazrel v hĺbke asi 12 metrov havarované auto, ktoré zodpovedalo opisu auta Christene Skubish. Vydal sa teda dolu strmým svahom, kde našiel ďalšie úlomky po nehode, až v aute našiel za volantom sedieť mladú ženu. Bola však už mŕtva. Na sedadle spolujazdca ležal schúlený holý chlapček, ktorý taktiež nejavil známky života, no policajt si našťastie všimol, že dieťa ešte dýcha. 

Strasser teda hneď bežal späť do svojho auta a zavolal vysielačkou záchranku a posily. Nicky bol dehydrovaný a podchladený, keďže celých 5 dní a nocí strávil vo vraku bez jedla a vody. Doktori sa zhodli, že dieťa od smrti delili doslova hodiny. Správy o nehode sa čoskoro objavili v správach, čo si všimla aj Deborah Hoyt. Tá si bola potom istá, že telo ženy, ktoré na ceste tej noci videla, patrilo Christene. Spoznala ju aj napriek tomu, že telo ležalo na boku so zatvorenými očami, s rukami pri hlave. Oficiálna správa koronera však tvrdila, že Christene musela zomrieť na svoje zranenia hneď v momente nehody. Bolo teda vylúčené, aby sa Christene ešte vyzliekla, vyšla hore na cestu, a potom sa vrátila do auta a znova obliekla.

Nicky neskôr, keď bol starší, vypovedal, že si nehodu pamätá. Vravel, že auto pri páde narážalo do stromov na svahu a zrejme pri tom stratil vedomie. Keď sa zobudil, myslel si len, že jeho mama spí. Počas doby strávenej v aute vraj tiež videl akési svetlá, ktoré sa objavovali pri aute a hore pri ceste. Videl svetelnú siluetu postavy, ktorá nemala žiadne konkrétne rysy, no aj tak sa jej nebál. Nicky si myslel, že šlo buď o anjela, ktorý ho počas tých dní ochraňoval, alebo priamo o ducha jeho matky, ktorá sa zjavne snažila niekoho upozorniť, že jej syn je stále nažive. Autority sa potom domnievali, že Christene za volantom tej noci zaspala, keďže sa na ceste nenašli žiadne šmyky ani známky nehody. Strasser sa vyjadril, že išlo o zázrak, a nevysvetliteľné detaily nehody sa ani nepokúsil logicky vysvetliť. Tento prípad sa potom objavil aj v známom seriáli "Unsolved Mysteries", odkiaľ sa o ňom verejnosť prvýkrát dozvedela. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára