13. februára 2021

Invázia v Casa Blanca

Jeden horúci augustový deň v roku 1955 sa skupinke detí vo štvrti Casa Blanca v kalifornskom kraji Riverside County navždy zapísal do pamäti nanajvýš bizarným zážitkom. Povaha mimozemského zjavu, ktoré deti opísali, aj na tú dobu prekonávala všetky očakávania podobných blízkych stretnutí, čím sa do dejín zapísala ako jedno z najzvláštnejších pozorovaní nepozemských foriem života.

Séria podivných udalostí sa začala okolo druhej poobede, v nedeľu 22. augusta 1955. Skupina asi 8 detí sa nerušene hrala na dvore manželov Douglasovcov, rodičov jedného z chlapcov, a spočiatku nič nenaznačovalo, že pokojná štvrť sa odrazu zmení na scénu mimozemskej invázie. Kermit Douglas práve na zemi zápasil so svojím kamarátom, keď si na oblohe nad nimi všimol neznámy objekt. Deti sa hneď zastavili a sledovali priesvitnú žiarivú vec podobnú kupole, ktorá však po chvíli zmizla priamo pred ich očami. Krátko na to sa hneď za sprievodu jasného cinknutia objavil druhý objekt, ktorý pripomínal disk otočený nabok, ktorý sa krútil. Pritom sa zdalo, že lúče svetla, ktoré z neho vychádzajú, sa krútili a ohýbali spolu s ním, čo odporovalo zákonom fyziky.

O pár sekúnd na to boli už deti doslova hypnotizované skupinkou polopriesvitných gúľ, ktoré boli veľké asi ako basketbalové lopty a žiarili červenou, modrou, oranžovou, a prevažne striebornou farbou. Tieto objekty striedavo mizli a objavovali sa, sprevádzané zvonivými zvukmi. Táto scéna trvala istú chvíľu, no stále, keď jeden z chlapcov vbehol do domu, aby zavolal dospelých, predmety práve vtedy zmizli. V jednom momente však dievča menom Blanche Campbell zavolalo na svoju mamu, aby vyšla von. Deti objekty stále videli, no jej mama údajne nevidela nič. Scéna sa však z udivujúceho farebného predstavenia odrazu zmenila na niečo desivejšie.

Jeden z farebných objektov, ktorý bol podľa svedkov "veľký ako tri domy naraz", sa zniesol na neďaleké futbalové ihrisko. Deti sa k nemu chceli práve vybrať, keď si všimli, že k vedľajšiemu domu sa blíži nejaká postava. Skupinka si všimla prízračnú priesvitnú bytosť detského vzrastu, ktorá sa vznášala nad zemou. Podľa výpovedí mala veľké červené oči a ústa a miesto nosu 4 trblietavé predmety, ktoré pripomínali diamanty. Nohy jej chýbali a miesto nich bolo len akési oblé neforemné zakončenie tela. Na sebe mala bytosť opasok s oválnou sponou, ktorá jasne žiarila a oslepovala deti. To už bolo na skupinku priveľa, a tak viaceré deti začali v panike kričať a nariekať.

Vydesení, avšak stále zvedaví svedkovia, sa presunuli na ihrisko, kde stále odpočívalo farebné guľovité UFO. Jeden 7-ročný chlapec bol však zrazu zrejme zhypnotizovaný a vybral sa priamo k nemu so slovami, že ide o "najkrajšiu vec, akú kedy videl". Dvaja starší chlapci ho však načas stiahli späť v strachu o jeho bezpečie. V tom momente sa však ešte len strhol pravý chaos. Chlapec menom Marvin Simms opisoval, ako sa z oblohy náhle veľkou rýchlosťou začali krúživým pohybom znášať viaceré objekty, ktoré striedavo mizli a zjavovali sa. Jeden pristál na neďalekej streche, iný zlomil konár na strome, a jeden z nich mal na sebe akúsi anténu, z ktorej vyšľahol záblesk.

Zároveň s tým jedného chlapca znepokojil pohľad na niečo, čo pripomínalo malú striebornú ruku, ktorá sa objavila vo vzduchu niekoľko metrov od neho a zjavne ho nabádala, aby šiel bližšie. Ruka na sebe mala niečo ako nitované brnenie alebo ochrannú vrstvu, no svedkovia sa o nej viac nezmienili. Iný chlapec reportérom spomenul "muža", ktorý stál na neďalekom poli a držal niečo ako zbraň. Ňou potom znehybnil pár jeho kamarátov. Akoby toho na deti ešte nebolo málo, na veľkom UFO na ihrisku sa zrazu otvorili dvere, z ktorých vyšlo monštrum nevídaných proporcií.

Svedkovia svorne tvrdili, že bytosť bola síce malá, no tentokrát jasne viditeľná. Mala taktiež červené oči a ústa a 4 diamantom podobné predmety na mieste nosa. Povrch tela tvorila hladká biela "koža", ktorá sa na pohľad vlnila. Najpodivnejšie však bolo, že bytosť mala 4 neforemné, chápadlám podobné nohy a 4 ruky, ktoré sa rozdeľovali v oblasti lakťov. K jednému z chlapcov menom Ronnie Strickland bytosť "prehovorila" a nariadila mu, aby vyšiel na neďaleký strom, kde ho o pár minút mala vyzdvihnúť. On a pár ďalších chlapcov v tranze vyliezli na strom, ku ktorému sa skutočne onedlho priblížilo jedno UFO "v tvare Saturnu".

Tento objekt mal na okraji hranu a jeho stred rotoval a vydával svištiaci zvuk. Deti dolu na zemi videli malých mužíkov, ktorí vyšli z objektu na hranu a chystali sa natiahnuť za ich kamarátmi. Skupinka na nich teda v obavách, že budú unesení, kričala a prosila, aby zišli dolu zo stromu, no chlapci ich stále v tranze ignorovali. Niektoré vynaliezavé deti teda schytili hadicu a začali na svojich kamarátov na strome striekať vodu. To pomohlo, keďže jeden chlapec zo stromu hneď zliezol. Strickland sa však len akosi zošmykol a následne sa vzduchom preniesol na blízku strechu. Tam, stále v tranze, začal pochodovať k okraju. Blanche Campbell potom s hrôzou opisovala, ako sa chlapec "zmenil do červena" a skočil dolu. 

Aj napriek tomu, že Strickland dopadol na hlavu, neutrpel našťastie žiadne permanentné zranenie. Neskôr však tvrdil, že si nič z toho nepamätal a ostatným neveril, že sám zo strechy skočil. Po tomto desivom páde sa však odrazu celé bizarné divadlo skončilo a mnohé UFO a ich podivní okupanti boli preč. Asi o hodinu na to boli na mieste už aj reportéri, pričom minimálne jeden chlapec bol stále v šoku a plakal. Vyšetrovatelia následne tvrdili, že v Casa Blanca sa niečo určite stalo. Počet vydesených svedkov bolo príliš vysoký na to, aby sa záležitosť dala odignorovať ako prehnaná detská predstavivosť ovplyvnená sci-fi filmami. Ak sa veci naozaj stali tak, ako ich deti opísali, aký bol motív týchto nepozemských návštevníkov na to, aby na celý život poznamenali skupinku nevinných detí? Ako obvykle, odpovedí na podobné otázky sme sa už nedočkali.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára