19. marca 2021

Sloní tvor na Narrabeen Lake

V oblasti New South Wales v Austrálii leží jazero Narrabeen Lake, ktoré je aj najväčšou vodnou plochou obklopenou lesmi v týchto končinách. Nejde síce o veľmi rozľahlé jazero, no aj napriek tomu sa vraví, že v ňom žije gigantický úhorovitý tvor, a ten nie je sám. V minulých dekádach tam niekoľko svedkov tiež videlo tvora, ktorý sa nepodobal ničomu z miestnej fauny, a pripomínal skôr humanoidného slona.

Prvé pozorovanie tohto bizarného hybridného tvora sa odohralo 3. apríla 1968. Žena menom Mabel Walsh vtedy šla spolu so svojím synovcom Johnom okolo jazera autom po ceste Wakehurst Parkway. Obaja boli na ceste do neďalekého Newportu, keď si zrazu v plytkých vodách jazera všimli podivnú postavu. Mabel neskôr tvora opísala takto: "Bolo to vysoké zhruba 1,3 metra, s tmavosivou hrubou kožou podobnou slonovi. Predné nohy to malo veľmi malé a kráčalo to po zadných, ktoré boli oblé a hrubé ako slonie nohy. Nevšimla som si chvost alebo uši, ale malo to malé oči. Hlava sa podobala mravenčiarovi a bol na nej nepohyblivý chobot, ktorý bol na konci hranatý."

Toto stvorenie si však zjavne bolo hneď vedomé toho, že ho niekto sleduje, a tak sa hneď otočilo, vyšlo na breh a rýchlo bežalo do najbližšieho porastu. Pohybovalo sa taktiež tak trocha nemotorným šuchotavým krokom, s telom vychýleným na bok. Mabel bola z tohto krátkeho pozorovania celkom šokovaná, keďže predtým v živote nevidela nič, čo by bytosť pripomínalo. Obaja však vtedy mierili na letisko, aby John stihol svoje let, a tak sa nanešťastie nemohli zastaviť, aby si miesto výskytu tvora obzreli bližšie, alebo zavolať autority. Mabel však tento zážitok následne nemohla len tak pustiť z hlavy. V novinách Daily Telegraph z 6. apríla 1968 sa dokonca spomínalo, že pani Walsh plánuje pri jazere držať hliadku v nádeji, že sa jej podarí bytosť vidieť znova.

Po týchto správach bolo istú dobu v oblasti ticho, čo sa však zmenilo v roku 1971. V apríli sa totiž našli ďalší svedkovia, ktorí tvrdili, že spomínaného tvora videli. Tentokrát išlo o dvoch športových rybárov, ktorí sa na jazero vydali v noci na člne s cieľom dobrého úlovku. Pokojná nočná rybačka sa však v jednom momente zvrtla, keď si muži vo svetle svojej petrolejovej lampy všimli nejaký pohyb. Keď teda lampu zdvihli, aby sa prizreli bližšie, objavil sa pred nimi sivý netvor, ktorý mal "chobot ako slon". Obaja tiež tvrdili, že sa pohyboval zvláštnym spôsobom, keď sa od rybárov otočil a utekal v plytkej vode preč. 

Neskôr toho istého večera istá nemenovaná žena tiež tvrdila, že sa vo svojom dome zobudila na "hrozné klokotavé zvuky", avšak v tomto prípade nebolo pozorované žiadne zviera ani iný tvor, a tak sa nedá potvrdiť, že zvuky vydávala práve slonia bytosť. V neskorých 70-tych rokoch sa týmto svedectvám venoval vyšetrovateľ Bill Chalker, ktorý síce po prieskume jazera a okolia nenašiel nič zvláštne, avšak poukazoval na nápadnú podobnosť hlásenej bytosti s indickou mytológiou, a konkrétne s Ganéšom, synom boha Šivu. Chalker však bol zrejme jediným zainteresovaným, ktorý tvora prirovnával k stelesneniu indického božstva, nehovoriac už o tom, aká bola spojitosť s Austráliou. 

Vyšetrovateľ, ktorý sa primárne venoval tematike UFO, však narazil na iné zvláštne spojenie. Istý farmár menom McGann mu totiž v 80-tych rokoch poslal list, v ktorom opisoval svoje zážitky z roku 1927, keď mal ešte len 10 rokov. V tej dobe sa na ich rodinnej farme diali podivné veci, vrátane pozorovaní svetiel na oblohe a zmrzačení dobytka. Jedného dňa sa však zistilo, že jedna krava zo stáda chýba, a tak chlapca vyslali, aby ju skúsil nájsť. Vyšiel teda na neďaleký svah, kde sa končilo ich pole, no tam ho čakal neobvyklý zjav. Na druhej strane kopca totiž zrazu zbadal dva pohyblivé objekty. Keď sa pozrel bližšie, všimol si, že ide o dva tvory podobné malým slonom. Vďaka tomuto svedectvu sa teda Chalker domnieval, že humanoidný sloní tvor z jazera Narrabeen by mohol byť mimozemským druhom a pochádzať priamo z paluby UFO, avšak priame spojenie sa nikdy nedokázalo. 


Autor: Rob Morphy


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára