7. apríla 2021

Zelený mužíček z Farmesville

V populárnej kultúre sa o "malých zelených mužíčkoch" hovorí často. Menej už však existuje reálnych prípadov, kedy boli podobné bytosti pozorované. Jedným z najznámejších je prípad z roku 1913 z dediny Farmsville v Texase, ktorý sa však na verejnosti objavil až v roku 1978 a zahŕňal pozorovanie a následnú nešťastnú smrť spomínaného zeleného humanoida.

Svedkovia tohto pozorovania príbeh držali dlhé roky v tajnosti, zrejme v strachu z výsmechu a opovrhovania v ich malej komunite. Bratia Clyde, Sid A Silbie Lathamovci, ktorí boli vtedy ešte mladými chlapcami, v tej dobe žili a pracovali na rodinnej farme a ich zážitok bol zverejnený až v roku 1978 v časopise FATE, kedy sa ho nakoniec rozhodol vyrozprávať Silbieho vnuk. Jedného dňa v máji 1913 zbieranie bavlny na poli zrazu prerušil brechot a nervózne správanie ich dvoch psov. Bratia teda prácu prerušili a vydali sa vec preskúmať. Čakalo ich však niečo, s čím sa ani jeden z nich doposiaľ nestretol. 

Psy totiž zahnali do kúta malú bytosť, ktorá mala na výšku asi 45 centimetrov. Nemala na sebe žiadne oblečenie, až na výrazný "klobúk" podobný sombreru, ktorý však bol zjavne súčasťou tela a doslova vrastený do kože. Silbie spomínal, že celá bytosť vyzerala, ako keby bola vyrobená z gumy, a mala tmavozelenú farbu. Ruky mal mužíček zvesené pri tele a vôbec sa nehýbal – zrejme zo strachu z dvoch útočných psov. Nasledovalo to, čo sa bohužiaľ dalo očakávať. Šokovaní bratia totiž nechali psy, aby malého humanoida roztrhali na kusy. Na mieste nakoniec ostala len červená krvavá kaluž a malé vnútornosti, ktoré pripomínali ľudské orgány. 

Bratia nevedeli, čo si o tomto incidente myslieť a s čím vlastne prišli do kontaktu, a tak sa potom jednoducho vrátili do práce. Nenamáhali sa ani s kontaktovaním miestnych autorít, keďže im bolo jasné, že by ich príbehu nikto neuveril. Ich psy sa však zvyšok dňa držali pri nich, ako keby sa stále báli. Niekde sa spomína, že chlapci zážitok povedali svojim rodičom, no tí im tiež neverili. Pozostatky malého humanoida vraj už na mieste činu onedlho neboli. Žeby si na nich nakoniec pochutnali ich psy alebo divá zver? Objavili sa tvrdenia, že bratia ešte v nasledujúcich rokoch párkrát videli neznáme svetlá a objekty na oblohe, avšak s podobnou bytosťou sa už nestretli. Spojitosť s UFO v tomto prípade nie je stopercentná, no aj tak sa predpokladá, že mužíček najskôr pochádzal z vesmíru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára