1. mája 2021

Kyklopské bytosti v Sagrada Familia

V auguste roku 1963 sa v chudobnej štvrti Sagrada Familia v brazílskom meste Belo Horizonte udiali zvláštne veci. Partia troch chlapcov sa tam po večeri stretla so žiarivým UFO, z ktorého v jednom momente zostúpili bizarné jednooké bytosti, nápadne pripomínajúce mnohé stereotypické zobrazenia mimozemšťanov. 

28. augusta 1963 trávil 7-ročný José Marcos Gomez Vidal deň so svojimi kamarátmi Fernandom a Ronaldom Gualbertom. Okolo siedmej večer, keď sa chlapci navečerali, šli na záhradu umyť riad. José práve naberal vodu zo suda a Fernando stál za ním, keď si však zrazu všimol svetlo, ktoré vychádzalo z neďalekého hruškovca (strom s avokádami, pre upresnenie). Na veľké počudovanie chlapec nad stromom zbadal svietiaci objekt, ktorý sa vznášal tesne nad korunou. UFO bolo guľovité a na vrchu malo dve dlhé antény, avšak zároveň bolo priesvitné a jeho interiér bol jasne viditeľný. 

Vnútri chlapec videl 4 pasažierov podobných ľuďom, pričom jeden z nich sedel vpredu pri niečom, čo vyzeralo ako riadiaci panel. Na výšku mohli mať bytosti zhruba dva metre a oblečené boli v akýchsi vesmírnych kombinézach. Najzvláštnejšie však bolo, že všetky mali len jedno oko v strede tváre. Traja humanoidi boli holohlaví a chudí, zatiaľ čo štvrtý pripomínal obéznejšiu ženu s blond vlasmi. Fernando bol z tohto zjavu užasnutý, keď odrazu zo stroja vyšľahli dva záblesky žltého svetla. Jeden z kyklopov sa potom zjavil v tomto lúči a pomaly klesal k zemi. 

Keď dosadol na trávnik, vydal sa priamo k Josému, ktorý zatiaľ o ničom nevedel, keďže bol stále zohnutý v sude s vodou. Fernando v strachu o svojho kamaráta zakročil a strčil do Josého, ktorý spadol na zem. V tom momente si už všetci traja chlapci boli vedomí toho, čo sa deje. Humanoid sa vtedy zastavil, otočil hlavu a posunkami ruky niečo naznačil. Povedal tiež niečo, čo však chlapci len prirovnali k zvukom, aké ešte nikdy nepočuli. Kyklop sa potom otočil a zadíval sa na UFO nad záhradou. Fernando si vtedy všimol tehlu, ktorá ležala za zemi, a tak ju v snahe detského hrdinstva zodvihol a chystal sa ju po bytosti hodiť. To však bola chyba.

Kyklop sa v momente otočil a z trojuholníka na jeho hrudi vyšľahol svetelný lúč, ktorý z Fernandovej ruky okamžite tehlu vybil. Chlapci ostali ako zamrazení. Bytosť potom chlapcom niekoľko minút vysvetľovala čosi v neznámom jazyku, čomu partia vôbec neporozumela. Následne humanoid ukázal na mesiac na oblohe a začal pospiatky kráčať smerom k UFO (niektoré zdroje uvádzajú, že Fernando naňho chcel tehlou zaútočiť v tomto momente). José sa mimozemšťana vtedy spýtal, či sa ešte vráti. Ten mu zjavne akosi porozumel, pretože zakrútil hlavou. Odtrhol tiež zo zeme akúsi rastlinu, zamával na UFO, z ktorého znova vyšľahlo svetlo, a vrátil sa späť do stroja. O chvíľu na to sa stroj stratil na oblohe smerom na východ.

Krátko po tomto incidente však chlapci dostali strach. José vbehol späť do domu, kde sa schoval pod posteľou. Fernando a Ronaldo boli tiež na pokraji paniky a svoje stretnutie opísali svojej mame Maríi. Tá poslala svoju susedu po svojho manžela Alcida do baru. Keď Alcides došiel domov a preskúmal záhradu, pri sude s vodou našiel veľké stopy, ktoré pripomínali odtlačky čižiem. Prípad bol podrobnejšie skúmaný istým brazílskym ufológom a miestnymi novinami, ktoré tiež tieto neobvyklé správy zverejnili, no inak sa mu nedostalo širšieho záujmu. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára