16. júla 2021

Chodiaca sépia z Carmel

V zime 2014 sa v novinách v oblasti Highland County v americkom státe Ohio objavili neobvyklé správy o stretnutí s veľmi podivnou bytosťou. Istý manželský pár, ktorý sa rozhodol ostať v anonymite, vtedy jedného večera narazil na nepozemského tvora, ktorý sa náhle objavil na ceste a takmer skončil pod kolesami ich auta. Svedkovia tvora opísali doslova ako "chodiacu sépiu".

12. decembra 2014 viezol 59-ročný svedok, ktorý bol námorníkom vo výslužbe, svoju ženu domov. Manželia sa nachádzali blízko mesta Carmel v oblasti Highland County, keď sa v reflektoroch auta zrazu zjavila bizarná postava. Muž však médiám zdelil, že nešlo o ich prvé stretnutie s niečím neznámym. Krátko predtým totiž odkúpili v spomínanej oblasti dom, kde si však asi po mesiaci všimli, že v predzáhradke majú dokonalý kruh trávy, ktorá ostávala rovnako svieža aj napriek výrazným zmenám počasia. Či však tento jav bol spojený s nadchádzajúcim stretnutím neznámeho druhu, ostáva záhadou.

Toho decembrového večera však svedok určite zbadal niečo, čo vybočovalo spomedzi známych druhov miestnej fauny. Keď sa v piatok večer blížili k domu, okolie už pohltila tma. V zákrute neďaleko ich cieľa im však pred autom náhle cestu skrížilo niečo, čo muž opísal ako "mimozemské". Tvor mal sivú kožu a na výšku zhruba 2 metre. Jeho nohy boli dlhé a svalnaté, avšak nižšie zúžené, a v kolenách zohnuté do opačnej strany ako u ľudí. Torzo bolo úzke a vyzeralo to, že bytosť nemá žiadne ruky ani rozoznateľnú hlavu, čím skôr pripomínala plutvy sépie. 

Skutočný vinník?

Manželka svedka sa v tom čase na cestu nepozerala, no podľa reakcie jej muža si bola istá, že naozaj videl presne to, čo opisoval. Celý život bol totiž skeptikom čo sa týkalo mimozemšťanov alebo neznámych tvorov. Správy o pozorovaní sa dostali aj k biológovi menom Kurt Broz, ktorý usudzoval, že svedok videl úplne bežné lesné zviera, a to bielochvostého jeleňa v spriamenej póze. Tento a podobné druhy jeleňov totiž podľa neho príležitostne chodia po zadných, zvlášť keď zápasia so svojimi súpermi o samice alebo sa snažia dosiahnuť na potravu na stromoch. 

Zatiaľ čo táto hypotéza neznie nepravdepodobne, šanca zmýliť si hnedého jeleňa so štyrmi nohami a výraznými parohmi s bezhlavou, bezrukou sivou obludou je vskutku nulová. Iní špekulovali, že mohlo ísť o nejakého veľkého vtáka, ako napríklad volavku statnú, čo by sedelo aj na farbu bytosti. Tie však určite nebehajú, ale skôr pomaly kráčajú alebo lietajú. Viacerí ľudia však poznamenali, že bytosť nápadne pripomína iný americký fenomén, a to nightcrawlers. Aj napriek snahe zo strany svedka dopracovať sa aspoň k nejakému logickému vysvetleniu sa však dodnes nenašiel nikto, kto by mohol túto bytosť zaradiť alebo vysvetliť, odkiaľ mohla prísť.

Autor: Rob Morphy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára