26. septembra 2021

Incident vo Valensole

Oblasť menom Valensole na juhovýchode Francúzska je známa hlavne pre svoj vidiek a krásne levanduľové polia, ktoré svojou farbou hneď okoloidúcich upútajú už z diaľky. V roku 1965, ako sa zdá, však upútali aj tak trocha iných cestovateľov. Jeden farmár tam vtedy totiž po viacerých nevysvetliteľných zmiznutiach jeho levanduľových kríkov zažil veľmi neobvyklé stretnutie s malými mužíkmi a ich UFO.

Maurice Masse pestoval levanduľu hlavne pre obchodovanie a výrobu parfémov. 1. júla 1965 vstal skoro ráno, ako to obykle robieval, a pustil sa do práce na poliach. Pred robotou si však ešte v tieni zapálil cigaretu, no v tom momente sa mu nad hlavou ozval zvláštny zvuk. Farmár si najprv myslel, že ide o vojenskú helikoptéru, ktorá sa zniesla nad pole. Vybral sa teda smerom, odkiaľ zvuk prichádzal, až sa odrazu asi 90 metrov pred ním na poli objavil stroj, aký muž v živote nevidel. Bol totiž oválneho tvaru, s malou kupolou na vrchu. Zo spodu trčal jeden hrubší stĺpik, z ktorého vychádzalo ďalších šesť podporných nôh. Stroj mal na výšku asi 2,5 metra a celkovo pripomínal vajce bielej farby, veľkosťou zhruba ako väčšie auto. To však ešte nebolo to najpodivnejšie, čo Masse toho rána zbadal.

Pred strojom stále dve malé postavy, ktoré si obzerali a zjavne skúmali rastliny na poli. Svedka hneď napadlo, že ide určite o malých vandalov, ktorí mu už predtým zničili a ukradli viacero kríkov. Keď sa však prizrel bližšie, uvedomil si, že vôbec nemá do činenia s ľudskými bytosťami. Postavy mali na sebe zelené kombinézy z jedného kusu látky a ich hlavy boli nadrozmerne veľké. Ich oči boli šikmé a ústa malé a bez pier, a ich koža neprirodzene biela. Taktiež to vyzeralo, že im úplne chýbajú krky a ich hlavy sú priamo spojené s torzom. Farmár si však zrejme nevšimol, že bytosti majú aj opasky, na ktorých mali valčekom podobné predmety, na čo mal aj o chvíľu doplatiť.

 

Masse sa začal opatrne približovať, no keď bol asi 18 metrov od UFO, jedna z bytostí si ho všimla, vytiahla svoju zbraň a farmára zasiahla akýmsi svetelným lúčom. Ten bol v momente paralyzovaný a nemohol spraviť ani krok. Zaujímavé bolo, že Masse neskôr tvrdil, že z nich mal aj napriek priamemu útoku veľmi pokojný pocit a nebol vystrašený. Asi po minúte sa nakoniec postavy vrátili na palubu UFO cez otvor, ktorý otvorili ako žalúzie. Následne ich zbadal v kupole na vrchu stroja, ako na naňho pozerjú, na čo sa stroj vzniesol s hlasným svišťaním a odletel ohromnou rýchlosťou.  

Farmár bol paralyzovaný ešte asi 15 minút, po čom sa konečne rozhýbal a zamierol rovno do Valensole, kde o tomto stretnutí povedal svojim znýmym. Tí ho však poznali a vedeli, že by si niečo také len tak nevymyslel. Prieskum na mieste odhalil stopy v pôde, kde bolo zjavné, že stál nejaký ťažký predmet. Kríky na tomto mieste tiež onedlho zvädli a ani nové zasadené rastliny nechceli rásť, až kým nebolo pole riadne poorané. Ani po viacerých rokoch však na mieste pristátia levanduľa už nerástla tak ako inde, a ostala tam len burina. Masse dokonca ešte dodal, že je jeden detail, ktorý však nikomu nezdelí, a tak sa aj stalo. Čo však farmár chcel silou mocou utajiť, sa už nedozvieme. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára