4. apríla 2018

Kam zmizli obyvatelia Hoer Verde?

Zmiznutie celej osady pri jazere Anjikuni roku 1930 je zrejme najznámejším prípadom zmiznutia veľkej skupiny ľudí, avšak zďaleka nie jediným. Sedem rokov predtým sa totiž v Brazílii odohral podobný prípad, ktorý takisto priniesol mnoho otázok, no málo odpovedí. Obyvatelia dediny menom Hoer Verde totiž zo dňa na deň všetci zmizli ako keby sa po nich zľahla zem.

5. februára 1923 sa do dediny, ktorej populácia predstavovala 600 ľudí, vybrala malá skupina návštevníkov. Tí si však hneď všimli, že niečo nie je v poriadku. Privítalo ich totiž neobvyklé ticho, ktoré pre životom prekypujúcu osadu nebolo prirodzené. Po krátkej obhliadke bolo jasné, že na mieste neostala ani jedna živá duša. Podivným faktom však bolo, že všetky osobné veci a majetok dedinčanov ostal na svojom mieste, ako keby sa všetci spratali narýchlo a bez rozmýšľania. V hrncoch a miskách bolo dokonca jedlo, ktoré bolo pre dedinčanov dôležité a ktoré by isto nenechali len tak, ak by sa náhodou vybrali na dlhšiu cestu. Skupinka teda krátko na to upovedomila autority a na miesto prišli policajti, ktorí rozbehli pátranie.

Aj napriek preskúmaniu celej dediny sa však veľa stôp nenašlo. Zvláštny objav však na políciu čakal v škole. Na stole tam totiž ležala zbraň, ktorá bola zaslaná na analýzu. Zistilo sa, že deň predtým z nej niekto strieľal, avšak kto to mohol byť a aký bol terč strelca, to ostalo záhadou. Na tabuli v škole údajne taktiež polícia našla nápis "Žiadna spása neexistuje," čo do prípadu vnieslo ešte viac otázok. Po neúspešnom pátraní však tieto dva detaily boli jedinými stopami, ktoré sa po obyvateľoch dedinky našli. Začali sa teda vynárať teórie o tom, čo sa v ten deň alebo noc v Hoer Verde stalo. Niektorí naznačovali, že za to môže politická situácia v krajine. Vravelo sa totiž, že ľudia z dediny radšej odišli alebo utiekli, ako keby sa mali dostať do konfliktu s guerilla bojovníkmi alebo drogovými kartelmi.

Kde sa však mohlo 600 ľudí premiestniť bez toho, aby o nich niekto počul? A prečo by si so sebou nevzali žiaden majetok či veci nutné na prežitie v džungli? Ak by sa vskutku títo ľudia presídlili na iné miesto, určite by sa o tom niekde našla zmienka od iných obyvateľov či cestovateľov. Ďalšie úvahy následne zahŕňali aj zásah nadprirodzených síl. Keďže bola Brazília už v tom čase známa pre častý výskyt UFO, začalo sa povrávať o masovom mimozemskom únose. O tejto verzii sa však taktiež nenašli žiadne stopy. Čo však znamenal nápis na tabuli v škole? Je možné, že šlo o nejaké náboženské spiknutie, v ktorom mala zásah nejaká iná skupina? Kdekoľvek už obyvatelia osady Hoer Verde skončili, jedno je jasné: nikto ich už nikdy nevidel.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára