7. júna 2019

Strašenie v Black Forest

V mestečku Black Forest v štáte Colorado sa nachádza miesto, ktoré je dodnes známe ako jedno z paranormálne najaktívnejších v Spojených štátoch, ak nie priamo na celom svete. Keď sa sem v roku 1991 do domu na Swan Road nasťahovala rodina Leeovcov, čoskoro pochopili, že majú dočinenia s javmi, ktoré nepatria do nášho každodenného sveta.

Steven a Beth Lee a ich dvaja synovia kúpili dvojposchodový zrubový dom, ktorý im mal slúžiť ako nový domov v pokojom prostredí lesov a hôr Colorada. Rodina však nevedela, že už predchádzajúci majiteľ mal na pozemku viacero nadprirodzených skúseností, čo im však pri predaji nezmienil, zrejme aby ho nevysmiali, alebo aby ponuku neodmietli. Nikto z nich teda pri nasťahovaní netušil, že s domom čosi nie je v poriadku, alebo započul zvesti, že tam straší. Na ich prekvapenie však podivné udalosti na seba nenechali dlho čakať.

Zhruba týždeň po nasťahovaní sa chlapci začali sťažovať, že vo svojich izbách vídajú akési neznáme svetlá a pohyblivé tiene, ktoré spočiatku rodičia pripisovali ich prehnanej fantázii. Onedlho sa však o týchto udalostiach mali presvedčiť na vlastnej koži, a to nielen v dome, ale aj v okolitých lesoch. Medzi stromami rodina často pozorovala lietajúce svetelné javy a záblesky, pričom dom ožil všetkými typickými príznakmi strašenia. Otvárajúce sa dvere, poruchy elektroniky, klopanie a búchanie na steny a stropy a dokonca aj kroky a hudba z neznáma – to všetko sa stalo bežnou súčasťou diania v ich domácnosti. Interiér niekedy tiež zaplavil silný chemický zápach, ktorý členov rodiny dráždil v nose a očiach.


Beth Lee spomína jeden konkrétny príklad, ktorý dokazuje intenzitu javov: "Jedného dňa sme prišli domov a bolo to tam ako na štvrtého júla. V dome boli záblesky svetiel a znelo to tam, ako keby po streche pochodovali ľudia. Ležali sme v posteli a počuli rinčanie reťazí. Jednej noci sme sa zobudili a počuli orchester. Podivné veci sa diali každý deň."

Aj keď bolo všetkým jasné, že v dome sa deje niečo naozaj neobvyklé, Steven bol stále skeptický a javy pripisoval vyčíňaniu vandalov, ktorí sa ich zrejme snažili z ich nového domova vyhnať. S touto predstavou potom nakúpil mnoho drahej techniky vrátanie bezpečnostných kamier a senzorov pohybu, ktorými chcel údajných vandalov nachytať. Kamery však onedlho na to začali snímať všetko možné, len nie vandalov v ľudskej podobe. Orby, svetlá, hmla, a niekedy dokonca obrysy ľudských postáv a zvierat sa na záberoch objavovali často. Niektoré z nich sa potom dostali do časopisu Fate Magazine v roku 1994 a vyvolali značný záujem médií.

Steven však stále nechcel uveriť vysvetleniu o posmrtnom živote, a tak skúšal rôzne druhy filmu v domnienke, že ide o technickú závadu, no výsledok bol stále rovnaký. Kontaktoval teda šerifa a najal si aj súkromného vyšetrovateľa, stále presvedčený o tom, že môže chytiť podozrivých. Autority sa na pozemok vybrali asi 45-krát, no nikdy nenašli žiadne stopy po vlámaní alebo cudzom zásahu. Po mnohých telefonátoch si začali myslieť, že Steven je možno paranoidný a trpí preludmi. Rodina teda uznala, že na ich pozemku sa zrejme naozaj deje niečo nadprirodzené, a tak kontaktovala reláciu Sightings, ktorá sa zaoberala takýmito prípadmi. Výsledkom teda bolo, že do ich domu dorazil štáb a začal javy dokumentovať, čo prinieslo ešte viac podivných dôkazov.


Spolu so štábom na miesto prišla aj Echo Bodine, ktorá pracovala ako médium. Tá potom tvrdila, že energia v dome je veľmi silná a podľa nej je na mieste minimálne 20 rôznych bytostí, pričom jedna z nich je extrémne silná a zlovestná. Samotné natáčanie taktiež nebolo ničím jednoduchým. Štáb sa stretával s pravidelnými technickými problémami a kamery boli niekedy zvalené neviditeľnou silou. V jednom prípade dokonca istú ženu zo štábu napadla energia, ktorá jej spôsobila paralýzu celého tela. Žena bola v hysterickom stave vynesená von z domu, kde sa nakoniec po chvíli spamätala, no utrpela šok. Pocit neskôr opísala v zmysle, že sa ju niečo určite snažilo posadnúť.

Štáb bol aktivitou tak ohromený, že sa o 6 mesiacov do domu Leeovcov vrátil. Tentokrát ich sprevádzal slávny špiritualista Peter James, ktorý taktiež okamžite pocítil silnú energiu, akú nezažil na žiadnom inom mieste. Keď James dom prehliadol, vyhlásil, že energia sa sústredí najmä v šatníku na poschodí a okolo 100 rokov starého zrkadla v spálni. Špekulovalo sa teda, že tieto miesta slúžia ako akýsi lievik alebo brána, ktorá spája pozemský svet s tým druhým. Túto hypotézu potvrdzovali hlavne viaceré fotografie samotného zrkadla, kedy sa v ňom objavovali prízračné tváre a iné svetelné anomálie. (obrázok dolu)


Keď sa však natáčanie skončilo, veciam vôbec nebol koniec. Steve sa onedlho na to zobudil s akousi neprirodzenou modrinou na čele, ktorú nevedeli vysvetliť ani doktori po viacerých vyšetreniach. Na jeden fotografii z domu sa však objavuje akási svetelná "dýka", ktorá mieri priamo na jeho čelo (obrázok dolu), čo môže byť príčinou jeho nadprirodzeného zranenia. Dom sa čoskoro stal takým známym, že v roku 1996 ho navštívil samotný senátor Duke, ktorý bol spočiatku skeptický. Aj on sa však rýchlo presvedčil, že na mieste niečo nie je v poriadku, keď sa mu podarilo vyfotiť akúsi hmlu v tvare psa. Ešte podivnejšie na tom bolo, že prízrak v skutočnosti pripomínal psa, ktorého Leeovci mali asi 10 rokov predtým a ktorého obraz sa objavil na viacerých fotografiách, niekedy vznášajúc sa nad zemou.


Počas rokov sa do domu vypravilo ešte mnoho odborníkov, či už expertov na elektromagnetické javy, alebo špiritualistov, no všetci odtiaľ odchádzali presvedčení, že miesto je plné paranormálnych javov a začali ho označovať ako jedno z najaktívnejších miest v USA. Jeden miestny Hopi šaman sa dokonca vyjadril, že dom stojí na mieste, ktoré je známe ako "Rainbow Vortex", a predstavuje bránu medzi svetom živých a mŕtvych. Špekulovalo sa teda, že to nie je samotný dom, ktorý je strašidelný, no celá lokalita, ktorá slúži dušiam a prízrakom ako prechod alebo "interdimenzionálna stanica". Zaujímavé však je, že Steve Lee si stále stál za svojím a vyhlasoval, že v tom má prsty vláda USA a že na jeho rodine testuje akési nekalé technológie a praktiky. Dom však medzitým stojí na tom istom mieste a údajne neprestáva byť aktívnym miestom, pre ktoré sa doposiaľ nenašlo iné vysvetlenie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára