23. novembra 2019

Vtáčie netvory z Var

Jedného sychravého novembrového večera roku 1962 šiel istý nemenovaný podnikateľ autom oblasťou Var vo Francúzsku, keď zažil bizarné stretnutie so skupinou tvorov, ktoré pripomínali akési vtáčie hybridy. Tie mu nielenže zablokovali cestu, ale priamo zaútočili na jeho auto, a údajne pochádzali z paluby UFO.

 Správa o tomto podivnom stretnutí sa objavila v časopise "Flying Saucer Review" v roku 1968 a opisoval ju ufológ Lyonel Trigano. Svedkom tohto prípadu bol "pán S.", ktorý si neprial byť menovaný a ktorý viedol svoj biznis v oblasti Hérault. Pán S. sa Triganovi zveril s neobvyklými detailmi toho večera pri rozhovore. Keď prechádzal oblasťou Var, vonku práve lialo a svedok ledva vo svetlách svojho auta videl na cestu. Všetko prebiehalo normálne až do momentu, keď pán S. za zákrutou vo vzdialenosti niekoľkých desiatok metrov zbadal v strede cesty skupinu akýchsi nízkych tvorov. Spomalil teda, na čo sa skupina v momente rozdelila na dve časti.

Keď svedok podišiel bližšie, situácia sa zmenila na surreálnu. Stiahol teda okienko a vyzrel von, pričom si uvedomil, že sa pozerá na akési neznáme tvory s vtáčími hlavami, pokryté perím, ktoré sa hneď z obidvoch strán vrhli na jeho auto. Pán S. v návale strachu zavrel okienko a dupol na plyn. Asi po 150 metroch potom zabrzdil a obzrel sa. Vtáčie kreatúry sa v tom momente už presúvali k svetielkujúcemu modrému objektu, ktorý visel nad zemou nad vedľajším poľom, a mávali pritom nemotorne krídlami. Stroj podľa jeho popisu pripomínal typický lietajúci tanier na štýl "dvoch spojených tanierov".


Ako by toho nebolo málo, tvory boli odrazu doslova vtiahnuté dovnútra objektu, ako keby ich zachytil nejaký vzdušný vír. Následne sa ozval akýsi dutý zvuk, na čo objekt odletel obrovskou rýchlosťou a zmizol. Podľa Trigana svedok nikdy nemal záujem o UFO a z tohto príbehu nechcel nič vyťažiť, keďže sa bál, že si o ňom ľudia budú myslieť, že sa zbláznil. Čo teda pán S. vlastne videl? Ak sa nejednalo o okupantov UFO, ktorí boli jeho pilotmi, podľa ich vzhľadu by sa teoreticky mohlo jednať len o akési "domáce zvieratá", či dokonca o potravu, podobne ako pozemské sliepky.

Podobných prípadov, ktoré zahŕňali neznáme tvory s krídlami, bolo v tých rokoch viac. Zo známejších treba spomenúť hlavne slávny prípad z Point Pleasant, kde strašil Mothman, či stretnutie s netopierím netvorom v anglickom Kente. Tieto tvory z Var však už odvtedy nikto iný nepozoroval ani nenahlásil, a tak ostáva toto stretnutie neobjasnené.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára